Τιμητική πλακέτα στο μέγα δωρητή του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας Ιωάννη Χαλίκο.(video)

698

Σήμερα Κυριακή πρωί 29 Ιουνίου 2020 τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, μετά του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου,στον ανακαινισθέντα ενοριακού ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλαμιωτίσσης στην Πόθια Καλύμνου.

Μετά από σχεδόν  τρία χρόνια που χρειάστηκαν για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και να πραγματοποιηθεί μία γενική ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά, σήμερα πρωί μέσα σε μία πανηγυρική αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσία του Επάρχου Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και πολλών πιστών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε  όλους όσους βοήθησαν στις εργασίες ανακαίνισης προεξάρχοντος του Γιάννη Χαλίκου.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Χαλίκος «πήρε πάνω του» την γενική επισκευή του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 που έγιναν με βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του Ναού

Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών και επισκευών μόνωσης και ελαιοχρωματισμών εσωτερικά και  εξωτερικά καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το Γιάννη Χαλίκο.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας ετοίμασε μία τιμητική πλακέτα για τον Γιάννη Χαλίκο η οποία όπως είπε ο Μητροπολίτης θα προσφερθεί στον ίδιο το μεγάλο ευεργέτη όταν έλθει στην Κάλυμνο ,αφού λόγω των μέτρων για την πανδημία  δεν μπόρεσε να ταξιδέψει και να παραβρεθεί στα θυρανοίξια.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

28-6-2020 Τιμητική πλακέτα στο μέγα χορηγό του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας Ιωάννη Χαλίκο