Ιατρείο πρώτων βοηθειών στα Σκάλια δημιούργησε ο Σύλλογος ενώ κλιμάκιο του Νοσοκομείου Καλύμνου εξέτασε τους κατοίκους της περιοχής.(video)

485

Μία ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΣΚΑΛΙΩΔΑΝ και το δραστήριο Προέδρο του Νικόλα Πελεκάνο.

Δημιουργήθηκε στο χώρο του Σχολείου Ιατρείο Πρώτων Βοηθειών και εξεταστήριο που εξοπλίσθηκε κατάλληλα και εφοδιάστηκε με ανάλογα φάρμακα.

Το Ιατρείο θα εξυπηρετεί όλα τα γειτονικά χωριά Σκάλια, Αργινώντα, Εμπορειό, Παλιόνησο.

Την  Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 στις 10.00 το πρωί μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, Κλιμάκιο του Νοσοκομείου με επικεφαλής το Διοικητή Γιώργο Λαζαρίδη ,ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετέβη στα Σκάλια και εξέτασε τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι η τρίτη χρονιά που Σύλλογος  σε συνεργασία με το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου διοργάνωσε Ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους των χωριών της περιοχής που τόσο έχουν ανάγκη.

Φέτος για πρώτη φορά οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εξεταστήριο – Ιατρείο πρώτων βοηθειών που δημιουργήθηκε σε δωμάτιο του σχολείου που έχει ανακαινισθεί έχει βαφεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί το Κτίριο του Σχολείου, με πολύ κόπο και εθελοντική εργασία από τα μέλη του Συλλόγου, δημιουργήθηκε ένα χώρος πρώτων βοηθειών προκειμένου οι Κάτοικοι και οι Επισκέπτες των απομακρυσμένων χωριών μας ( Αργυνώντα, Σκάλια, Παλιόνησος, Εμποριός) σε μια έκτακτη ανάγκη να έχουν τα βασικά για τις πρώτες βοήθειες .

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Διοικητή Γιώργο  Λαζαρίδη , το Διοικητικό Συμβούλιο, τους Γιατρούς και Νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας για την θετική τους ανταπόκριση , δείχνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη τους προς τους κατοίκους των χωριών της περιοχής

Επίσης ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Ζωίδη Παντελή που  διέθεσε ελαιοχρωματιστές για το βάψιμο του Σχολείου , την Αντιδήμαρχο Σεμίραμις  Ψαρομπά , την Μαρία  Αφθονίδου  , τον συγχωριανό Κώστα Ιωαν. Πιζάνια που μας δώρισαν σημαντικό Ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό προκειμένου να εξοπλιστεί το Εξεταστήριο καθώς και τα μέλη του συλλόγου μας που βόηθησαν να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε τη Κυριακή στα Σκάλια και κατέγραψε εικόνες και πήρε δηλώσεις που μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

26-7-2020 Κλιμάκιο Ιατρών του Νοσοκομείου Καλύμνου στα ΣκάλιαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός