Στο Λιμεναρχείο Καλύμνου ένα από τα ταχύπλοα Άκαμπτα Πνευστά Σκάφη (R.I.B.) που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

2516

Στο Λιμεναρχείο Καλύμνου θα δοθεί ένα από τα ταχύπλοα Άκαμπτα Πνευστά  Σκάφη (R.I.B.) που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του επιχειρησιακού στόλου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ”, αποφάσισε την δωρεά στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, πέντε (05) Άκαμπτων Πνευστών Σκαφών (R.I.B.) με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον πέντε (05) σκάφη, προς ενίσχυση του φορέα.

Τα υπό δωρεά σκάφη είναι τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της εταιρείας RAFNAR, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 900 ίππων με δυνατότητα επίτευξης μεγάλων ταχυτήτων.

Έχουν μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογής βαρέως οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία και συστήματα επικοινωνιών – επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ η σχεδίασή, επιτρέπει την πλεύση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες,

Να σημειώσουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2020 έγινε η παράδοση του πρώτου σκάφους σε τελετή που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και της ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr το νέο σκάφος θα βρίσκεται στο λιμάνι της Καλύμνου,τις αμέσως επόμενες ημέρες.