Στο Λιμεναρχείο Καλύμνου το δεύτερο από τα ταχύπλοα Άκαμπτα Πνευστά  Σκάφη (R.I.B.) που παραλήφθηκε σήμερα Τρίτη από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

1996

Για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμεναρχείο Καλύμνου προορίζεται το δεύτερο από τα ταχύπλοα Άκαμπτα Πνευστά  Σκάφη (R.I.B.) που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Το δεύτερο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol παρέλαβε σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 το Λιμενικό Σώμα, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ωνάση.

Κατά την παραλαβή τελέστηκε αγιασμός του σκάφους παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη και του εκπροσώπου του ιδρύματος Ωνάση, Γεώργιο Καραγεωργίου, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Olympic Shipping and Management S.A

 Ενός ιδρύματος που έχει συνδεθεί με έναν κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος μεγαλούργησε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα, συνέδεσε το όνομά του με το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, με τον Ελληνικό εφοπλισμό. Κάτι που αναδεικνύει και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας ότι η ναυτιλία αποτελεί το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας.

Τα σκάφος τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της εταιρείας RAFNAR, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 900 ίππων με δυνατότητα επίτευξης μεγάλων ταχυτήτων.

Έχουν μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογής βαρέως οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία και συστήματα επικοινωνιών – επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ η σχεδίασή, επιτρέπει την πλεύση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το δεύτερο σκάφος που παραλήφθηκε σήμερα προορίζεται όπως προαναφέραμε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμεναρχείο Καλύμνου και στην τελετή ήταν παρόντες τα 3 στελέχη  από την Κάλυμνο που θα αποτελούν το πλήρωμα του νέου σκάφους.

Καλορίζικο
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός