Στο φακό του kalymnos-news.gr τρία παιδιά από Αφρική που πήραν υποτροφίες από την Ελληνική Πολιτεία .(video)

785

Μία τυχαία ευχάριστη συνάντηση και μία όμορφη συγκινητική συνέντευξη με τρία παιδία από την Αφρική που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κάλυμνο και έχουν πάρει υποτροφίες από την Ελληνική Πολιτεία και το Υπουργείο Εξωτερικών για να φοιτήσουν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ο Γιώργος Μπούγιας ο οποίος μεσολάβησε και βοήθησε στην περίπτωση των 3 παιδιών μας εξηγεί και δίνει τις απαραίτητες συστάσεις.

Τα 3 παιδιά είναι από την Ζιμπάμπουε (πρώην Νότιος Ροδεσία) και έχουν έλθει στην Ελλάδα για να σπουδάσουν με υποτροφίες που παρέχει το Ελληνικό Κράτος και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα τρίο παιδιά ο Κωνσταντίνος ,ο Ντίλαν  και η Ρόπα ,τελείωσαν το Γυμνάσιο στη Χώρας τους ,ήταν οι 3 πιο καλοί αμθητές και πήραν τις υποτροφίες για να συνεχίσουν  τις σπουδές τους στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος ως Πολιτικός Μηχανικός, ο Ντίλαν ως μηχανολόγος και η Ρόπα ως Φαρμακοποιός.

Ο Γιώργος Μπούγιας που είναι διευθυντικό στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή γνώρισε τον πατέρα του Κωνσταντίνου που είναι εφημέριος ,ορθόδοξος ιερέας στον άγιο Νεκτάριο στο Χαράρε την πρωτεύουσα και βοήθησε στην περίπτωση των 3 παιδιών

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

25-7-2020 Υποτροφίες από την Ελληνική πολιτεία σε 3 παιδιά από ΑφρικήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός