Τα «χρυσά χέρια» του γνωστού Καλύμνιου Επεμβατικού Καρδιολόγου Μιχαήλ Ν.Ζαΐρη.

2416

Ο Μιχάλης Ν.Ζαϊρης είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας στον τομέα της Καρδιολογίας.

Επεμβατικός Καρδιολόγος,  είναι Διευθυντής Καρδιολογίας στο Θεραπευτήριο Metropolitan ,διαθέτει μεγάλη εμπειρία και  τα  τελευταία 20 έτη, διενεργεί όλων των τύπων επεμβάσεις στεφανιαίων αρτηριών, στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Η ανάρτηση των 4 γραμμών στην προσωπική τους σελίδα στο fb για την επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας με την μέθοδο TAVI  που πραγματοποίησε σε 95χρονο δείχνει εκτός από τις μεγάλες του επιστημονικές ικανότητες, τις ευαισθησίες του ως επιστήμονα και ανθρώπου

Με την ευκαιρία αυτή παραθέτουμε ένα βιογραφικό σημείωμα με τις Σπουδές και την  Επαγγελματική εμπειρία  του Μιχάλη Ζαίρη.

Έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία φοίτησε μεταξύ 1985 και 1991.

Έλαβε τον τίτλο της Ειδικότητας στην Καρδιολογία, ύστερα από άσκηση του στην Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, από το 1997 έως 2001.

Κατά το τελευταίο 1 έτος της ειδίκευσής του, εκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία και στη Σύγχρονη Ιατρική έρευνα, στο Νοσοκομείο Saint Vincent Medical Center, της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Κατά τα έτη από το 2001 έως το 2003, διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στη Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, με καθημερινή ενασχόλησή του στην Επεμβατική Καρδιολογία και την Έρευνα.

Από το 2003 έως το 2004, υπηρέτησε ως εξειδικευόμενος στην Γενική Εντατικολογία, στη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Το 2004, έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 2004 έως το 2012, εργάστηκε ως Επιμελητής Επεμβατικής Καρδιολογίας στη Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά. Κατά τη περίοδο αυτή, εργαζόταν μια μέρα την εβδομάδα στο Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας, ενώ καθ’ όλη την εβδομάδα είχε και την ευθύνη της διαχείρισης της Εντατικής Καρδιολογικής Μονάδας. Η ενασχόλησή του στο Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας, περιελάμβανε η διενέργεια στεφανιογραφιών καθώς και κάθε είδους αγγειοπλαστικής των στεφανιαίων αρτηριών. Οι αγγειοπλαστικές αφορούσαν ασθενείς από όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας, ενώ διενεργούσε >400 στεφανιογραφίες και >200 αγγειοπλαστικές ανά έτος.

Το 2012 μετακινήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου προσλήφθηκε, για 6 μήνες, στο Νοσοκομείο Brompton Royal Hospital, του Λονδίνου, προκειμένου να λάβει ειδική εκπαίδευση στις επεμβάσεις Διαδερμικής Αντικατάστασης Στενεμένης Αορτικής Βαλβίδας (TAVI).

Από το 2012 έως το 2014, εργάστηκε ως Διευθυντής Επεμβατικός Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Alexandra Hospital, Worcestershire Acute Hospitals, της Αγγλίας.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, εργάζεται ως Διευθυντής Επεμβατικός Καρδιολόγος στο Θεραπευτήριο Metropolitan Hospital, του Πειραιά.

Παράλληλα είναι μόνιμος, συνεργάτης Διευθυντής Επεμβατικός Καρδιολόγος, στο Νοσοκομείο Watford General Hospital, του Λονδίνου, στο οποίο διενεργεί καρδιολογικές επεμβάσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα.