Η γνωστή συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαϊρη στην Κάλυμνο που λατρεύει (video)

1069

Η γνωστή συγγραφέας ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων, ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης.

Τη συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί με την Κάλυμνο αφού είναι παντρεμένη με τον Καλύμνιο καθηγητή Ποσειδώνα(Νάκη) Ζαίρη (δίδασκε Στατιστική στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών) και όπως η ίδια μας λέει, επισκέπτεται την Κάλυμνο ανελλιπώς από τα 18 χρόνια της κάθε καλοκαίρι για διακοπές τουλάχιστον 2 μηνών, λατρεύει το νησί και υπεραγαπά την παραλία στον Πλατύ Γιαλό.

Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων.

Έχει γράψει 15 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.  Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Στον παρακάτω πίνακα κάποια από τα έργα της για ενηλίκους που έχει γράψει:

Την Ρένα Ρώσση Ζαίρη συνάντησε σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 το πρωί ο φακός του kalymnos-news.gr με τον Μάμα Χαραμαντά και την Μπέττυ Μαϊλλή στο πανέμορφο οικογενειακό κτήμα τους στην περιοχή Συκομεριά στον Άγιο Αντώνιο Καλύμνου ,όπου κάνει τις διακοπές της, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και γράφει το καινούργιο της μυθιστόρημα.

Η Ρένα Ρώσση Ζαίρη με πολύ ευγένεια,με το όμορφο της χαμόγελο και με τη γλυκύτητα που την χαρακτηρίζει μίλησε στη Μπέττυ Μαϊλλη για την αγάπη της στην Κάλυμνο, για τη ζωή της ,για το πλούσιο συγγραφικό έργο της ,για το τι ετοιμάζει.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που συνδυάστηκε τόσο με τον γραφικό χώρο, ανάμεσα σε παλιά  δένδρα,  όσο και με τη συνοδεία «χορωδίας τζιτζικιών» που επένδυσαν μουσικά με τις μελωδίες τους με φυσικό τρόπο τη συνέντευξη μας .

Δείτε την όμορφη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Η γνωστή συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαίρη στην Κάλυμνο που λατρεύειΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός