Μαζική επιβολή προστίμων σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην αριστερή πλευρά της καθόδου προς παραλιακή Καλύμνου παρ’ ότι δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα!!!

2661

Μαζική βεβαίωση παράβασης και επιβολής προστίμων από αστυνομικά όργανα του ΑΤ Καλυμνίων για παράνομη στάθμευση σε όλα τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην αριστερή πλευρά του δρόμο της καθόδου που οδηγεί στην παραλιακή.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στις 9.30 το πρωί, όργανα του ΑΤ Καλυμνίων εναπόθεσαν στα παρμπρίζ  των εν λόγω αυτοκινήτων  κλήσεις με επιβολή προστίμου 20 ευρώ με την αιτιολογία ότι «είχαν σταθμεύσει σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση και δεν επαρκεί η διέλευση οχημάτων».

 Να σημειώσουμε ότι καμία πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης υπάρχει κατά μήκος του δρόμου, η δε στάθμευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρεμπόδιση διέλευσης οχημάτων.

Μία ανεξήγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια των  Αστυνομικών οργάνων για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τους καταστηματάρχες που είχαν σταθμευμένα τα οχήματα τους, όσο και από άλλους οδηγούς.

Δικηγόρος που διατηρεί γραφείο στην περιοχή ανέλαβε και ενημέρωσε την Εισαγγελία Κω για την ανεξήγητη αυτή ενέργεια των αστυνομικών οργάνων.

Από τη Εισαγγελία ζητήθηκαν φωτογραφίες της περιοχής στην οποία να φαίνονται ότι δεν υπάρχει καμία απαγορευτική πινακίδα στάθμευσης στον εν λόγω δρόμο.

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ μας υπήρξε καταγγελία προς το ΑΤ Καλυμνίων από επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οχημάτων, για παρκαρίσματα σε σημεία που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων, κυρίως τις πρωινές ώρες, πάνω στη στροφή ή στην Εθνική Τράπεζα  που ο δρόμος στενεύει , ενώ σε κάποια σημεία υπάρχουν και διπλοπαρκαρίσματα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός