Με πρωτοβουλία του Επάρχου Μ.Μουσελλή επιχειρηματίας του νησιού θα δωρίσει στο Νοσοκομείο Καλύμνου προστατευτικό εξοπλισμό προσωπικού για να ξεκινήσει η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή για covid-19. (video)

1149

 Στο φακό του kalymnos-news.gr  μίλησε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής  εστιάζοντας σε θέματα σχετικά με τον covid-19.

Aναφέρθηκε αρχικά στο χθεσινό περιστατικό με την αεροδιακομιδή 39χρονου στην Κρήτη και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από ανακριβές δημοσίευμα που αναπαράχθηκε ,έκανε αναφορά στα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί αλλά και στις διαδικασίες ενημέρωσης που προβλέπονται.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μοριακό αναλυτή, με τον οποίο  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξόπλισε  το  Νοσοκομείο Καλύμνου , ώστε  να είναι σε θέση να  ενεργεί επιτόπου ελέγχους για τη πανδημία.

Όπως τόνισε υπήρξε ένα πρόβλημα στη χρησιμοποίηση του ,αφού ητήθηκε από το  Νοσοκομείο  Καλύμνου η  αγορά προστατευτικού εξοπλισμού ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του μηχανήματος  για το προσωπικό . Μετά από επαφές που είχε ο ίδιος προσωπικά  το αίτημα ικανοποιήθηκε, με την ευγενική προσφορά, χορηγού που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ανέλαβε να καλύψει τη δαπάνη, εξυπηρετώντας  με τον τρόπο αυτό μια  κοινωνική ανάγκη. Ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος το   αμέσως προσεχές διάστημα οπότε και θα ξεκινήσει η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή από το νοσοκομείο Καλύμνου και δεν θα χρειάζονται τα δείγματα να στέλνονται στην Αθήνα.

Τέλος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν από την Περιφέρεια, οι  δύο  θάλαμοι απομόνωσης  ( isolation box), που ζητήθηκαν από το Νοσοκομείο Καλύμνου , ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη ασφάλεια, να διαχειριστεί  την πανδημία του covid-19

 Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

5-8-2020 Με πρωτοβουλία Επάρχου επιχειρηματίας δωρίζει κλωβό προστασίας μοριακού αναλυτή

Από το Επαρχείο Καλύμνου εκδόθηκε και σχετικό δελτίο τύπου
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός