Οι εξηγήσεις του Προέδρου του ΔΣ Ν.Γαβαλά για το επεισόδιο με τον τέως Δήμαρχο Ι.Γαλουζή (video)

980

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς αναφορικά με το επεισόδιο στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής, με τον τέως Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή, στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 με μοναδικό θέμα συζήτησης : Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Κατασκευή και λειτουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων – Ο.Ε.Δ.Α. – Δήμου Καλυμνίων σε γήπεδο (δημοτική έκταση) επιφάνειας 65.315,00 m2 στην περιοχή Γιαννοχώραφα –Λιανοχωρίου».

Να θυμίσουμε ότι  ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής μιλώντας στο kalymnos-news.gr είπε ότι δέχθηκε  προσβλητική επίθεση από το Πρόεδρο του ΔΣ Νικόλαο Γαβαλά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης-ενημέρωσης που έκανε προς το Σώμα για ένα θέμα που ο ίδιος χειρίστηκε και γνώριζε πολύ καλά, με φράσεις ανοίκειες ,όπως εκτονώθηκες, έβγαλες τα σώψυχα σου και άλλα παρόμοια.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς δίνοντας εξηγήσεις για το επεισόδιο, έκανε μία αναφορά στο τι προηγήθηκε, παραδέχθηκε  ότι μόλις τελείωσε την τοποθέτηση του ο τέως Δήμαρχος χρησιμοποίησε την έκφραση « Ο κ. Γαλουζής προτίμησε να εκτονωθεί» προσπαθώντας βέβαια να ωραιοποιήσει την προσβλητική αυτή έκφραση.

Αναφορικά με την έκφραση «βγάλατε τα σώψυχα σας» ναι μεν παραδέχθηκε ότι την χρησιμοποίησε, όμως όπως ισχυρίστηκε ,όχι όταν τελείωσε ο κ. Γαλουζής, αλλά όταν ο δημοτικός σύμβουλος Ποθητός Μαγκούλιας προσπάθησε να διακόψει τη συνεδρίαση και να πάρει το λόγο και εκείνος αναγκάστηκε να του τον αφαιρέσει και να κλείσει τα μικρόφωνα. Όπως είπε  σε εκείνο το σημείο δέχθηκε «ένα υβρεολόγιο που δεν τα λένε ούτε στα λιμάνια» από τα μέλη της Παράταξης Ι.Γαλουζή και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση.

Στη συνέχεια ο Ν.Γαβαλάς απαντώντας στη δήλωση του Ποθητού Μαγκούλια ότι η Παράταξη του  αίρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, είπε αν αυτό το κάνουμε και εμείς για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τι θα πουν;

Φυσικά η αναφορά αυτή του Ν.Γαβαλά σίγουρα δημιουργεί εύλογο ερώτημα αν η άρση εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μικέ Ρήγα που επικαλέστηκε εκφράζει το Δήμαρχο και την Παράταξη του ή είναι προσωπική επιθυμία του ίδιου;

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε  ο Ν.Γαβαλάς στο φακό  του kalymnos-news.gr στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Οι εξηγήσεις του Προέδρου του ΔΣ Ν.Γαβαλά για το επεισόδιο με τον τέως Δήμαρχο Ι.ΓαλουζήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός