Ψηλά οι σημαίες στο ακριτικό Αγαθονήσι.

914

Μπορεί το ελληνικότατο ακριτικό Αγαθονήσι κατά καιρούς να έχει μπεί στο στόχαστρο των γειτόνων που με δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιεύματα αμφισβητούν την ελληνικότητα του, όμως οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού από το Δήμαρχο Ευάγγελο Κόττορο μέχρι και τον πιο μικρό μαθητή διατηρούν υψηλότατο και ακμαιότατο ηθικό και κρατούν πάντα ψηλά την ελληνική σημαία που κυματίζει σε κάθε γωνιά του νησιού.

Το υψηλό και ακμαίο ηθικό των κατοίκων του Αγαθονησίου έρχεται να ενισχύσει η συνεχής παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κανονιοφόρος του ΠΝ που ελλιμενίζεται στο γραφικό λιμάνι του νησιού με συνεχείς περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή  με τη συνδρομή σκαφών του ΛΣ –ΕΛ.ΑΚΤ ελέγχουν αποτελεσματικά τον θαλάσσιο χώρο και αποτελούν εγγύηση για τους Έλληνες ψαράδες και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

 Το Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγαθονησίου, ελέγχει κάθε ύποπτη κίνηση και το προσωπικό του αποτελεί τους άγρυπνους  φρουρούς των συνόρων μας.

.

Και μαζί με το προσωπικό του ΕΦ Αγαθονησίου, στελέχη των ειδικών δυνάμεων με υψηλό φρόνημα .άρτια εκπαίδευση και αποφασιστικότητα  έτοιμα να υπερασπιστούν την εθνική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς να πτοούνται από προκλήσεις και απειλές

Βέβαια θα ήταν παράλειψη στο δημοσίευμα μας να μην κάναμε και μία μικρή  αναφορά στον « τελευταίο Ανέγγιχτο Παράδεισο στο Αιγαίο» όπως χαρακτηρίζεται το νησί σε διαφημιστικό φυλλάδιο που εκδίδει ο δήμος.

Ένας εύστοχος χαρακτηρισμός που απηχεί την πραγματικότητα.

Ένα νησί του Αιγαίου για πολύ ψαγμένους παραθεριστές, για όσους θέλουν ήρεμες διακοπές, υπέροχες μοναδικές παραλίες, καταγάλανα νερά, καλό φαγητό, φιλόξενους κατοίκους, ένα πεντακάθαρο νησί, ένα ασφαλές και οδικό δίκτυο για να επισκεφτούν κάθε γωνιά του νησιού.

Το Αγαθονήσι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και πόλος έλξης επί καθημερινής βάσεως κατά την καλοκαιρινή περίοδο δεκάδων σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται στον φυσικό και ασφαλή κόλπο όπου και το λιμάνι ,αλλά και σε άλλους μικρούς όρμους περιμετρικά του νησιού.

Ένα μικρό ακριτικό νησί που αξίζει να επισκεφτείτε.   
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός