Έσβησαν τα φώτα στον παραδοσιακό αχταρμά «Γεώργιος Τριπολίτης»!

2250

Ο παραδοσιακός αχταρμάς,το σφουγγαράδικο σκάφος που ναυπηγήθηκε στο καρνάγιο  της οικογένειας Σαρούκου(Τριπολίτη) εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται αραγμένο στο λιμάνι Καλύμνου, στην προκυμαία απέναντι από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ,σε περίοπτη θέση.

Μετά από πρόταση συμπολίτη μας αποφασίστηκε να τοποθετηθεί πινακίδα που να γράφει ένα σύντομο ιστορικό για το εμβληματικό σκάφος, που αναδεικνύει την παράδοση του νησιού στους επισκέπτες και περαστικούς, ενώ από το δημοτικό φωτισμό της παραλιακής κάθε βράδυ φωτίζεται δημιουργώντας μία εντυπωσιακή πανέμορφη εικόνα.

Σήμερα  Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 βράδυ ο φακός kalymnos-news.gr κατέγραψε το σκάφος με σβηστά φώτα ενώ ο δημοτικός φωτισμός άναβε κανονικά.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου  Μιχάλη Μπούκη ο οποίος μας είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι. Δεν δόθηκε κάποια εντολή να κοπεί η ηλεκτροδότηση. Ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε σε κανένα δεν θα επιτρέψει να κόψει τον φωτισμό στο σκάφος παράδοση της Καλύμνου.

Βέβαια το γεγονός αυτό δημιουργεί κάποια εύλογα ερωτηματικά με τη χρονική στιγμή που συμβαίνει.

Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή μήπως το σβήσιμο του φωτισμού αποτελεί συνέχεια της εξώδικης πρόσκλησης της ΑΝΕΚ που στάλθηκε στο Νικόλαο Σαρούκο ιδιοκτήτη του αχταρμά για δηλώσεις του στο kalymnos-news.gr ;

Πιστεύουμε η Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει. 

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι σημερινές με το φωτισμό του αχταρμά σβηστό και η τελευταία είναι με τον αχταρμά φωτισμένο το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020