Κάλυμνος και αναρρίχηση στην ΕΤ3

663

Εν δράσει… οι αναρριχητές στην Κάλυμνο, όπως καταγράφονται από την κάμερα της ΕΡΤ3.  Το νησί των Δωδεκανήσων είναι ευρέως γνωστό ως «το νησί των σφουγγαράδων» όμως η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για όσους ασχολούνται με το άθλημα της αναρρίχησης αποτελώντας τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό παγκοσμίως.

Στο νησί της Καλύμνου υπάρχουν μερικοί από τους πιο επιβλητικούς βραχώδεις όγκους στον κόσμο, μία  πλούσια συλλογή από σχηματισμούς βράχων που με τις ασυνήθιστες λαβές τους προκαλούν τον αναρριχητή κάθε επίπεδου να τους κατακτήσει. Τα φυσικά πεδία του νησιού, καλύπτουν όλους τους βαθμούς δυσκολίας και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις επαγγελματιών, ερασιτεχνών αλλά και αρχάριων του αθλήματος. Στο μεταξύ ένας φοιτητής, επαγγελματίας, κατασκεύασε τοίχο αναρρίχησης μέσα στο σπίτι του, για προπονήσεις στις ημέρες της καραντίνας. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ με απευθείας σύνδεση με αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου στην εκπομπή της ΕΤ3 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ που ρποβλήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Κάλυμνος: το νησί της αναρρίχησης | 20/11/2020 | ΕΡΤ

ΕΤ3
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός