Επίσκεψη Βουλευτή Β. Υψηλάντη στο Επαρχείο Π.Ε. Καλύμνου-Επίλυση προβλήματος με τις επιδοτήσεις των αλιέων (video)

892

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Υψηλάντης.

 Ήταν μία  ολιγόωρη επίσκεψη, αφού στις 11.00 πμ αναχώρησε για Λέρο, αλλά πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, αφού μάλιστα επιλύθυκε άμεσα με παρέμβαση του, το θέμα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς του νησιού με τις επιδοτήσεις ,ένα θέμα που τέθηκε από τον έπαρχο Μανώλη Μουσελλή.

Ο Βασίλης Υψηλάντης στις 9.00 το πρωί επισκέφτηκε στο Δημαρχείο το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη  και στη συνέχεια Ο Επαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή.

Από το Επαρχείο Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για την επίσκεψη αυτή, στο οποίο αναφέρεται και η παρέμβαση του Βασίλη Υψηλάντη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδη για το πρόβλημα των αλιέων 

Δελτίο τύπου του Επαρχείου

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Επαρχείο Καλύμνου, ο Βουλευτής  Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία στον Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου κ. Μουσελλή, να μεταφέρει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της Επαρχίας μας, που έχει επιφέρει η πανδημία, ζητώντας μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την επαναφορά στην κανονικότητα.

Συζητήθηκαν επιμέρους θέματα αλιείας  και λειτουργίας της πολιτικής  προστασίας στα πλαίσια της πανδημίας.

Ο κ. Έπαρχος έθεσε το δίκαιο αίτημα των  αλιέων,  οι επιδοτήσεις  που θα λάβουν από την ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ  στα πλαίσια του μέτρου 3.1.9. ¨Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της COVID 19″,  να δοθούν χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Εάν αυτό δεν γίνει πολλά από τα χρήματα των επιδοτήσεων δεν θα φτάσουν στους αλιείς,  αφού θα τα παρακρατήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα  αύξησης  της  ιπποδύναμης των μηχανών και των GT των σκαφών, αίτημα που θα βοηθήσει στην ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του αλιευτικού μας στόλου.

Σε άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη , έλαβε την διαβεβαίωση ότι το πρώτο θέμα , αναφορικά  με τις επιδοτήσεις και την υποχρέωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, θα δοθεί λύση άμεσα και οι επιδοτήσεις θα δοθούν στο ακέραιο, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.  

Στο δεύτερο αίτημα, αύξηση της ιπποδύναμης των μηχανών και των GT, ο κ. Βορίδης, είπε ότι όντως είναι θέμα που το γνωρίζει και το παρακολουθούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου και αναμένουν επιπλέον ενίσχυση των αποθεμάτων για να μπορέσουν να τα επιστρέψουν, στους ενεργούς αλιείς, προς ενίσχυση των σκαφών τους.  

Επικοινωνία επίσης υπήρξε και με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας τον κ. Χαρδαλιά, από τον οποίο ζητήθηκε, η στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας  στην  Επαρχεία μας. Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει πρόγραμμα στελέχωσης, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, όμως είναι πρόθυμος να εξετάσει και το αίτημα του κ. Έπαρχου στην εξέλιξη και επέκταση του προγράμματος

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Mαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από την επίσκεψη του Βασίλη Υψηλάντη στην Κάλυμνο.

19-12-2020 Επίσκεψη του Βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη στην Κάλυμνο και στο Επαρχείο