Ι. Γαλουζής από την πλατεία του Αγίου Μάμμα: Η Δημοτική Αρχή ας μην είναι απλός παρατηρητής στα προγράμματα που προκηρύσσονται (video)

1879

Ο φακός του kalymnos-news.gr σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 συνάντησε τον τέως δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή στην πλατεία του Αγίου Μάμμα όπου γινόντουσαν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Μαζί του ήταν ο πρώην αντιδήμαρχο Γιώργος Ψαράς και ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας,

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης που προέβλεπε η αρχική εργολαβία και είναι ένα έργο που δρομολόγησε επί Δημαρχίας του, ο Γιάννης Γαλουζής είπε μεταξύ άλλων :

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει  την Κάλυμνο ,ένα έργο που ξεπερνά τα  2 εκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη σε χρηματικό ύψος ασφαλτόστρωση που έχει  γίνει ποτέ στην Κάλυμνο μετά από τη Δημαρχία του Γ.Ρούσσου. Σήμερα φθάνουμε  προς το τέλος αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα τα οποία θα πρέπει  να συμπεριλάβουμε γιατί υπάρχει και η δυνατότητα των απροβλέπτων του 15% στα οποία να συμπεριλάβουμε και άλλα έργα.

Στη συνέχει ο Ι.Γαλουζής αναφέρθηκε ειδικότερα στο δρόμο στου Φλασκά ,που όπως είπε είναι προβληματικός και λιμνάζουν τα νερά  και είναι ευκαιρία να  συμπεριληφθεί στα έργα που θα γίνουν με τα απρόβλεπτα, γιατί σήμερα το πρόβλημα είναι έντονο στην περιοχή και πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο θέμα.

Για το έργο των ασφαλτοστρώσεων  μίλησαν επίσης ο Γιώργος Ψαράς και Ποθητός Μαγκούλιας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ

Ακολούθως ο Γιάννης Γαλουζής  πήρε ξανά το λόγο και άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για την απραξία της στην ένταξη έργων.

Τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες και προγράμματα που είναι ανοιχτά και καλό είναι η δημοτική αρχή να ενεργήσει πιο σωστά, πιο έγκαιρα για να μπορέσει να εντάξει έργα μέσα από μελέτες στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ή στο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ,προγράμματα που είναι από εθνικούς πόρους και είναι πιο εύκολη η ένταξη. Επίσης μίλησε για τα ετοιμόρροπα κτίρια .

 Κλείνοντας  είπε:  Η Δημοτική Αρχής ας μην είναι απλός παρατηρητής, αυτή τη στιγμή προκηρύσσονται συνέχεια προγράμματα  ,προσκλήσεις υπάρχουν πολλές και μέχρι τώρα είμαστε απλώς ,απλοί θεατές, παρατηρητές στο τι γίνεται από τους άλλους δήμους.

Αυτό θα φέρει την Κάλυμνο πάλι σε μία εποχή δύσκολη, θα την πάει πίσω, γιατί τα έργα αυτά που εντάσσονται σήμερα  θα δημοπρατηθούν και θα αρχίσουν να  δουλεύουν από την επόμενη δημοτική αρχή.

 Ας μην έλθουμε πάλι σε μία νεκρή περίοδο,ενώ μπορούμε σήμερα να  ετοιμάσουν κάποια έργα. Το λέω με οδύνη και με πίκρα γιατί πράγματι μέχρι σήμερα δεν βλέπω τέτοιου  είδους πρωτοβουλίες.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

18-12-2020 Ο τέως δήμαρχος Ι. Γαλουζής στις ασφαλτοστρώσεις στην πλατεία του Αγ. ΜάμμαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός