Άρχισαν εργασίες στερέωσης βράχων στον Άγιο Μάμμα-Ενοχλημένος ο Δήμαρχος για κριτική στο θέμα χωματερής και εκνευρισμένος σε αναφορά για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής (video)

1417

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες θρυμματισμού και στερέωσης επικίνδυνων βράχων, στα υψώματα του Αγίου Μάμμα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τους περίοικους εδώ και πολλά χρόνια ,χωρίς να επιλύεται και αρκετές φορές έχει αναδείξει το kalymnos-news.gr. Πριν 2,5 μήνες μάλιστα μέσα από το φακό του kalymnos-news.gr περίοικοι μίλησαν και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν μέσα στα σπίτια τους και εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας .

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής η οποία προχώρησε την εργολαβία για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη  συγκεκριμένη περιοχή.

Το έργο έχει αναλάβει η Εταιρεία 3Κ που το έχει αναθέσει με υπεργολαβία στον Μιχάλη Καραβοκυρό.

Σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 πρωί, μεταφέρθηκε στο χώρο το κομπρεσέρ και έγιναν όλες οι προεργασίες, ενώ όπως μας είπε ο Μιχάλης  Καραβοκυρός κάποιοι βράχοι θα θρυμματιστούν, ενώ όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει θα στερεωθούν και θα γίνει καλή δουλειά και σαφαλής  και οι κάτοικοι θα κοιμούνται ήσυχοι.

Στο χώρο πήγε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παντελή Ζωίδη. Μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr, είπε ότι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής λύνεται μετά από 30 χρόνια και αυτό το πράττει η δική του  Δημαρχία .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε για την κριτική και τα δελτία τύπου που εκδόθηκαν για την πυρκαγιά στη χωματερή, δείχνοντας την ενόχληση του και λέγοντας ότι αυτοί που ασκούν ανέντιμη κριτική δεν γνωρίζουν το θέμα , συμπληρώνοντας τα έργα και οι πράξεις μας θα είναι η απάντηση μας.

 Σε σχετική ερώτηση για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με τη μήνυση την περασμένη Παρασκευή εναντίον του δημοτικού συμβούλου Μιχαήλ Λελέκη , ο δήμαρχος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ενέργεια του. Και βγήκε «εκτός εαυτού» στη συνέχεια αποκαλώντας ασόβαρο, το Μάμα Χαραμαντά, όταν του επισήμανε ότι για την καταστροφή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πολιτικές ευθύνες για αυτούς που αποφάσισαν να στείλουν το σκάφος στο Πέραμα για την ετήσια συντήρηση και δεν το κράτησαν στην Κάλυμνο.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

25-1-2021 Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Αγ. Μάμμα για τους επικίνδυνους ογκόλιθουςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός