«Έφυγε » από τη ζωή η Μαρία Καμπούρη Καρπάθιου

8112

Στη 1:30, ξημερώματα Τρίτης, 26 Ιανουαρίου 2021, άφησε την τελευταία της πνοή στην Αθήνα, η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας Μαρία Καμπούρη Καρπάθιου σύζυγος του Σακελλάρη Καρπάθιου, γνωστού γιατρού, μαιευτήρα, γυναικολόγου, καθηγητή.

Η Μαρία Καρπάθιου γεννήθηκε το έτος 1948 στην Κάλυμνο. Ήταν κόρη του ιατρού Μιχαήλ Καμπούρη (Καμπουλιού) και της Νομικής. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Καλύμνου και συνέχισε τις σπουδές της στη Χαροκόπειο. Υπηρέτησε στη γραμματεία της Νομική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1971 συνέδεσε τη ζωή της με τον Ιατρό Σακελλάρη Καρπάθιο. Προ μηνών συμπλήρωσαν έγγαμο βίο 50 ετών. Απέκτησαν 3 κόρες την Νομική, την Καλλιόπη και την Ειρήνη και τέσσερα εγγόνια την Μαρία, τον Θανάση, τη Ναζλί-Ιωάννα και τον Σακελλάρη.

Ήταν άνθρωπος αισιόδοξος, πρόσχαρος και προσιτός. Απλή, λιτή σε όλους τους τομείς της ζωή της. Διακρινόταν για την οξυδέρκειά της και το αίσθημα δικαιοσύνης. Την χαρακτήριζε η ευγένεια και η δοτικότητα προς όλους ανεξαιρέτως. Είχε μόνο φίλες και φίλους. Αφιερώθηκε με αυταπάρνηση στη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών και των εγγονιών της.

Τον τελευταίο χρόνο χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο. Τα προβλήματα από τη θεραπευτική αγωγή τα αντιμετώπισε με εξαιρετική στωικότητα, αν και γνώριζε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή.

Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.

Ο σύζυγος, τα παιδιά, η μητέρα, τα εγγόνια, τα αδέλφια και τα ανίψια

Η κηδεια θα τελεστει την Παρασκευή 29 Ιανουαριου στις 11.00 στο κοιμητηριο Παπαγου.Η επιθυμια της οικογενειας ειναι να δοθουν χρηματα αντι στεφανων στο Σωματείο Υποτροφιών ‘Τρεις Ιεράρχες’

ΙΒΑΝ GR7301103660000036649607938

Λογαριασμός 36649607938 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Παραθέτουμε το συγκινητικό  αποχαιρετισμό από τον Παναγιώτη και την Ελένη Γιαμαίου

Καλό ταξίδι, αγαπητή μας Μαρία

Στις 1:30, ξημερώματα Τρίτης, 26 Ιανουαρίου 2021, άφησε την τελευταία της πνοή η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας Μαρία Σακελλάρη Καρπάθιου, σύζυγος του γνωστού μας γιατρού, μαιευτήρα, γυναικολόγου, καθηγητή, τέως δ/ντή της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», χτυπημένη ξαφνικά από την επάρατη. Έδωσε με γενναιότητα και ιώβεια καρτερικότητα την ύστατη μάχη. Δυστυχώς αυτή ήταν άνιση και δεν τα κατάφερε. Την έχασε.

Η Μαρία ήταν μια γνήσια Καλυμνιά, γεμάτη καλοσύνη. Είχε μιαν αρχέγονη ομορφιά, βγαλμένη απ΄τα βιβλία της ιστορίας, φυσική κι επιβλητική, ποτέ επιτηδευμένη. Η γαλήνη του προσώπου της και το μόνιμο χαμόγελό της ήταν αφοπλιστικά και το διαβατήριο για οποιονδήποτε την πλησίαζε να σπάει ο πάγος της επικοινωνίας με την πρώτη ματιά.

Φιλόξενη, περιποιητική, διακριτική, με μια ευγένεια πηγαία, αληθινή αρχόντισσα! Όλα αυτά δεν έχουν έστω και το ελάχιστο ψήγμα υπερβολής. Εδώ και δέκα χρόνια γνωριστήκαμε πάρα πολύ καλά με τις οικογένειες Σακελλάρη και Θεμιστοκλή Καρπάθιου κι ό,τι γράφω απηχούν πλήρως την πραγματικότητα.

Προσηλωμένη, δοσμένη θα έλεγα, στην οικογένειά της, ήταν υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς. Ακούραστος κωπηλάτης του οικογενειακού σκάφους, ήταν το ασφαλές στήριγμα και το λιμάνι όλης της φαμίλιας.

Με τον γιατρό μας, τον αγαπητό Σακελλάρη, πορεύτηκαν αρμονικά μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής, και θεμελιώσανε μια πολύ όμορφη οικογένεια, σε βάσεις στέρεες, με οδοδείκτες τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες.
Είναι βέβαιο ότι το χτύπημα για τον Σακελλάρη είναι πάρα πολύ σκληρό. Το κάνει σκληρότερο ο τρόπος και η ταχύτητα αυτής της απώλειας. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχασε κατά τρόπο οδυνηρό την αγαπημένη του σύντροφο.

Η Μαρία βρίσκεται, πλέον, στους ουρανούς, κοντά σε αγαπημένα της πρόσωπα. Το διαβατήριό της μεστό σε προτερήματα και χάρες κατά Χριστόν, θα τις ανοίξει διάπλατα τις πύλες του Παραδείσου.
Για μας, η θύμησή της θα είναι διαρκής και ανεξίτηλη, γιατί η παρουσία της ήταν πάντα δυναμική, τρυφερή και γλυκιά, παράλληλα! Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Συλλυπούμεθα ειλικρινά τον αγαπητό Σακελλάρη, τα κορίτσια Νομική, Καλλιόπη και Ειρήνη, τα τέσσερα εγγονάκια και τους αξιαγάπητους Θεμιστοκλή και Ξένια. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της, όπου των δικαίων οι ψυχές αναπαύονται.

Αιωνία σου η μνήμη, αγαπητή μας Μαρία.
Σακελλάρη, καλό κουράγιο!

Με πόνο
Παναγιώτης και Ελένη Γιαμαίου
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός