Ι.Μαστροκούκος για χωματερή: Ο Δήμαρχος να προχωρήσει σε λύση και όχι να μας κουνά το δάχτυλο.(video)

843

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος με αφορμή την πυρκαγιά στη χωματερή την περασμένη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.

 Ο Ι Μαστροκούκος ξεκίνησε λέγοντας, δυστυχώς βλέπουμε τα χρόνια να περνάνε , βλέπουμε τις πολιτικές ηγεσίες οι οποίες ασκούν εξουσία στο νησί να περιορίζονται μόνο στα λόγια και το πρόβλημα να παραμένει

Και συνέχισε: Προχθές είδατε την απίστευτη κατάσταση με  την καύση των σκουπιδιών και είδατε την απίστευτη αγανάκτηση όλων μας, όταν αυτή η δυσοσμία αυτές οι τοξίνες αναπνέονται όχι από κανένα άλλο, αλλά από τους πολίτες αυτού του νησιού.

Η Κάλυμνος αυτή τη στιγμή είναι από τις τελευταίες περιοχές της πατρίδας μας που εξακολουθούν να καίνε τα σκουπίδια. Όλες οι άλλες περιοχές έχουν  ΧΥΤΑ είτε ΧΥΤΥ. Λεφτά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δίνει σε όλους τους φορείς προκειμένου να τελειώνουν με το θέμα των σκουπιδιών.

Η Κάλυμνος πήρε τα δικά της χρήματα. Το 2009 –2010 πήρε 3.070.000 ευρώ να κάνει το δικό της ΧΥΤΑ. Η Κάλυμνος ολοκλήρωσε το φάκελο του έργου ,το προκήρυξε το έργο, βγήκε ο εργολάβος, έκανε εργασίες χωματουργικές περίπου δαπάνες ενός  εκατομμυρίου ευρώ, ήταν παραμονές εκλογών, το έργο πήγε στον αέρα από κάποιους  επιτήδειους και τις καταγγελίες που έγιναν Επειδή βλέπω μια ενεργοποίηση του κόσμου, να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται με αυτό το θέμα και να πατά γερά στα πόδια του και εμείς ως αντιπολίτευση και ο κόσμος να πιέσουμε τη  Δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της και να αφήσει τα λόγια και τις υπεκφυγές.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Δ. Διακομιχάλης είναι αυτός που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης που δεν έγινε ο ΧΥΤΑ.

Αναφορικά για την πυρκαγιά την περασμένη Πέμπτη είπε:Είδαμε μια τεράστια φωτιά, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι γι’ αυτή τη φωτιά φταίνε οι πολίτες και ο Δήμαρχος  καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων συμπατριωτών, ότι ευθύνονται για τη φωτιά στο σκουπιδότοπο και όχι εκείνος. Επίσης αμφισβήτησε τις φωτογραφίες που ανέβασε ο κόσμος στο διαδίκτυο για τη φωτιά

Ακολούθως ο Ι Μαστροκούκος είπε για το δήμαρχο . Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε συγχωροχάρτι για το ότι δεν έγινε ο ΧΥΤΑ και για όλη την προηγούμενη λειτουργία του, τον  εμπιστεύτηκε και του είπε περασμένα ξεχασμένα σου δίνουμε την πλειοψηφία και προχώρα να λύσεις τα προβλήματα και όχι να μας κουνάει το δάχτυλο και να λέει στους πολίτες: Αυτοί που του κάνουν κριτική και κινέζικα να γελάνε εγώ κάποια  πράγματα θα τα κάνω. Και είναι απαράδεκτη αυτή η υποβάθμιση και αυτή η απραξία δεν οδηγεί πουθενά και μαραζώνουμε ως πολίτες και ως τόπος.

Κλείνοντας ο Ι.Μαστροκούκος αναφέρθηκε στις προτάσεις της Παράταξης για την κατάρησηση της χωματερής  λέγοντας:

1.Άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης.

2. Μία ενδιάμεση λύση, δεματοποίηση των σκουπιδιών

3, Η άμεση κατασκευή του ΧΥΤΥ

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

27-1-2021 Ι.Μαστροκούκος: Να σταματήσει η ο Δήμαρχος να μας κουνά το το δάχτυλο