Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της προκατασκευασμένης αίθουσας επιβατών στην είσοδο του εξωτερικού μόλου Καλύμνου (video)

1215

O Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης μίλησε σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021  στο φακό του kalymnos-news.gr για τις εργασίες που ξεκίνησαν στην είσοδο του εξωτερικού μόλου στο λιμάνι.

Όπως είπε, κατασκευάζεται η βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η προκατασκευασμένη  αίθουσα επιβατών για όσους ταξιδεύουν με τα μεγάλα πλοία της Blue Star που προσεγγίζουν  στον εξωτερικό μόλο.

Μία αίθουσα διαστάσεων 12 μέτρα μήκος και 8 μέτρα πλάτος που θα επιλύσει το πρόβλημα που υπήρχε με την αναμονή των επιβατών.

Επίσης αναφέρθηκε και στο έργο της εξωτερική προβλήτας, που μετά την ολοκλήρωση των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων αναμένονται οι οριστικές μελέτες προκειμένου να εξευρεθεί η χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί το έργο. Όπως είπε η διαπλάτυνση  θα γίνει προς την εξωτερική πλευρά.

Τέλος έκανε αναφορά και στη μαρίνα που κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ με τις πλωτές προβλήτες που ποτέ δεν λειτούργησε και όλες οι πλωτές κατασκευές αποσύρθηκαν και βρίσκονται σε αχρηστία.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς. 

22-3-2021 Ο Μιχάλης Μπούκης για τα έργα που γίνονται στο έξω λιμάνι