Έκθεση 86 Ιστορικών αρχείων για την επέτειο των 86 χρόνων από τον Πετροπόλεμο 1935.

152
φωτο αρχείου

Το Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων, παράλληλα με την μεγάλη Εκθεση 200 ιστορικών αρχείων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, διοργανώνει άλλη μία σημαντική Εκθεση.

Είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 86 χρόνων από την ιστορική εξέγερση του καλυμνιακού λαού στον Πετροπόλεμο της 7ης Απριλίου 1935 και παρουσιάζει 86 αρχεία, κείμενα, φωτογραφίες και πρωτότυπα έγγραφα των ιταλικών αρχών κατοχής.

Παράλληλα με αυτές, έχουμε εμπλουτίσει με νέα στοιχεία τις Εκθέσεις για την Κατοχή, Εθνική Αντίσταση, Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και Ενσωμάτωση, ώστε ο επισκέπτης να αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα για την Ιστορία της Καλύμνου.

Καλούμε τους δημότες του νησιού ,ιδιαιτέρως τη νεολαία μας, με τήρηση των ισχυόντων περιορισμών ,να επισκεφθούν την Εκθεση στην αυλή και τον προθάλαμο του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας, που λειτουργεί καθημερινά 08.30-13.30 στο εσωτερικό και όλο το 24ωρο στον φωτιζόμενο αύλειο χώρο. Να ενημερωθούν για την νεώτερη ιστορία μας και να τιμήσουν τους ηρωϊκούς προγόνους μας που αγωνίσθηκαν για τη δική μας Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.