Θρήνος στον ελληνικό στίβο: «’Εφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Σεβαστής. Ο δικός μας Βασίλης που υπεραγαπούσε την Κάλυμνο

1430

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα  Πέμπτη 8 Απριλίου ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό όπου τελικά και κατέληξε.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1949 στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) και πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες.

Στην Κάλυμνο πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και έκανε τα πρώτα ουσιαστικά βήματα ενασχόλησης του με τον αθλητισμό . Υπεραγαπούσε την Κάλυμνο ,βοηθούσε τον αθλητισμό του νησιού από τις θέσεις που υπηρετούσε και την επισκεπτόταν ανελιπώς.

Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (αργότερα Γεν. Γραμματέας), ενώ κατά καιρούς θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 και εντεύθεν Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Καλό παράδεισο Βασίλη.