Σε εμβολιαστικά κέντρα Αρχαγγέλου και Κω, στέλνει το σύστημα τις ηλικιακές ομάδες 30-44 ετών από Κάλυμνο. Ενέργειες για να επιλυθεί το πρόβλημα.

816

Μπορεί τη Μεγάλη Δευτέρα βράδυ, να άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδας 30-39 ετών και χθες Μεγάλη Τετάρτη για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca ,όμως πρόβλημα υπάρχει για τους κατοίκους Καλύμνου αφού το σύστημα τους βγάζει ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο στον Αρχάγγελο Ρόδου ή σε περίπτωση αλλαγής του ταχυδρομικού κώδικα από 85200 σε 85300 τους βγάζει ραντεβού στο  εμβολιαστικό κέντρο στην Κω.

Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και για την ηλικιακή ομάδα 60 –64 ετών προ διμήνου περίπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το πρόβλημα δημιουργείται καθόσον στο εμβολιαστικό κέντρο Καλύμνου κάνει εμβόλια μόνο της Pfizer και δεν λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο με εμβόλια της AstraZeneca.

Αποτέλεσμα το σύστημα να στέλνει τις εν λόγω ηλικιακές ομάδες σε εμβολιαστικά κέντρα  Αρχαγγέλου και Κω όπου γίνονται εμβόλια της AstraZeneca.

 Ήδη από το Νοσοκομείο Καλύμνου και τον Φαρμακοποιό Λευτέρη Γκιννή και σε συνεργασία με τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή εκδηλώθηκαν ενέργειες για να επιλυθεί το πρόβλημα και το σύστημα να προγραμματίζει  όλους τους μόνιμους κατοίκους Καλύμνου με ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού με εμβόλια της Pfizer .

 Το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί μέσα σε 10-15 ημέρες. Λίγη υπομονή λοιπόν.

Να σημειώσουμε ότι εντός του Μαίου το εμβολιαστικό κέντρο Καλύμνου θα κάνει σε όσους επιθυμούν και τα εμβόλια μίας μόνο δόσης της Johnson & Johnson