Έρχεται καθολικός εμβολιασμός και στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

1360

Σύσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας και Δημάρχους νησιών προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία του εμβολιασμού με επίκεντρο την νησιωτική χώρα και τον σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό, χωρίς ηλικιακά κριτήρια, των νησιών άνω 10.000 κατοίκων.

Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση έχει επεκταθεί εδώ και έναν μήνα και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των νησιωτών θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 25 Ιουνίου. Στη σύσκεψη εκτός από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους θα συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, περιφεριάρχες, αλλά και οι δήμαρχοι των νησιών.
Υπενθυμίζεται πως 18 νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στα νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός και για την 2η δόση είναι η Ψέριμος και η Τέλενδος.