Γ.Νικητιάδης: Θυμήθηκαν αναγκαστικά την Κάλυμνο αλλά συνεχίζεται ο ερασιτεχνισμός τους.

500

Με αφορμή το καθολικό λοκ-ντάουν στο οποίο τέθηκε η Κάλυμνος και τους συνεχιζόμενους, όπως αναφέρει, ερασιτεχνισμούς της Κυβέρνησης, ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπρεπε να φθάσει ο κόμπος στο χτένι και να θρηνούμε σήμερα 12 νεκρούς, για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι έπρεπε να πάρει επιτέλους συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευθούν οι χιλιάδες κάτοικοι της Καλύμνου. Όταν ο Δήμαρχος του νησιού Δ. Διακομιχάλης, εδώ και μεγάλο διάστημα εξέπεμπε κραυγές αγωνίας και όταν ο π. Δήμαρχος Γ. Ρούσος με αναρτήσεις του αναδείκνυε την έλλειψη εμβολιασμών, η Κυβέρνηση, αγρόν ηγόραζε. Και φθάσαμε, τώρα στο παρά πέντε. Και τι κάνει η Κυβέρνηση; Την έσχατη λύση. Καθολικό Λοκ Ντάουν. Καμμία αντίρρηση, αλλά φθάνει αυτό έστω και τώρα; Πώς είναι δυνατόν να προστατευθούν οι κάτοικοι του νησιού με ένα μόνο λειτουργών κι ένα υπολειτουργών εμβολιαστικό κέντρο; Πώς μπορεί να ανταποκριθεί το Νοσοκομείο της Καλύμνου, ένα Νοσοκομείο μη αναφοράς Covid, στα πολλαπλασιαζόμενα καθημερινώς κρούσματα, όταν δεν έχει ούτε καν Διοικητή. Πόσο θα αντέξουν, οι ηρωϊκοί εργαζόμενοι νοσηλεύτριες, νοσηλευτές και γιατροί, στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων; Που είναι τελικά το περίφημο επιτελικό κράτος, να ορίσει ΑΜΕΣΑ έναν έμπειρο Διοικητή έστω και προσωρινώς στο Νοσοκομείο της Καλύμνου και παραλλήλως να φροντίσει για αύξηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού; Για ποιο λόγο δεν φροντίζουν οι αρμόδιοι, να στείλουν ΑΜΕΣΑ, χιλιάδες εμβόλια στην Κάλυμνο; Τελικώς το επιτελικό κράτος σας, το έχετε μόνο για ότι σας εξυπηρετεί; Βρήκατε την εύκολη λύση του Λοκ-Ντάουν που θυμίζει «πονάει δόντι, βγάζει δόντι».

Φθάνει πια, κύριοι της Κυβέρνησης. Η Κάλυμνος αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, τεράστια αναπτυξιακά προβλήματα εξαιτίας της εγκατάλειψης της από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Δεν μπορείτε να αδιαφορείτε άλλο. Ξυπνήσατε αργά, αλλά τουλάχιστον σταματήστε τους ερασιτεχνισμούς. Προστατέψτε το Λαό της Καλύμνου.