Ι.Γαλουζής: Εδώ και τώρα ο Δήμαρχος να πάρει πρωτοβουλίες για λύσεις σε θέματα εμβολιασμών, για στελέχωση του Νοσοκομείου, για μετακινήσεις.(video)

894

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής.

Ο Ι.Γαλουζής ξεκίνησε με το καθολικό lockdown και το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ενώ καυτηρίασε τη δήλωση του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη, ότι στην Κάλυμνο θέλουμε μόνο το εμβόλιο της pfizer .To πρόβλημα όπως είπε δεν είναι αυτό ,αλλά το να υπάρχουν εμβολιαστικές γραμμές και επάρκεια δόσεων εμβολίων  και να λύσουμε το πρόβλημα για τις ηλικιακές ομάδες 30-44 ετών που είναι και οι παραγωγικές και το σύστημα τους στέλνει στη Ρόδο . Δεν έχει  γίνει καμία ενέργεια για να λυθεί και θα περιμένουμε μέσα από πρόγραμμα «Γαλάζια Ελλάδα» που τα εμβόλια θα έλθουν αρχές Ιουνίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τότε  και θα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα οι ενέργειες από το Δήμαρχο ,ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του νησιού που πρέπει να συντονίζει αυτά τα θέματα.

Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα των Καλυμνίων που εργάζονται στην Κω και θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά, καθώς και αυτό με τις μετακινήσεις των μελισσοκόμων

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων ,τονίζοντας ότι ακόμη και εμβολιασμένοι θα πρέπει να φοράμε μάσκα. Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής  ενημέρωση του κόσμου, γιατί στην Κάλυμνο υπήρξε έλλειψη ενημέρωσης.

Αναφορά έκανε και στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου λέγοντας ότι τόσους μήνες έχει επέλθει κούραση στο προσωπικό που ασχολείται με την  μονάδα covid-19 ,γιατί είναι συγκεκριμένες οι ειδικότητες και οι γιατροί στην κατηγορία αυτή είναι λίγοι.

Είναι ένα θέμα που όπως είπε, που θα πρέπει να βρει λύση με κάποιες έκτακτες προσλήψεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό, αφού έχουν αποδυναμωθεί τα Τμήματα για να ενισχυθεί η Μονάδα covid-19 και το εμβολιαστικό  κέντρο.

Κλείνοντας είπε ότι, ο Δήμαρχος θα πρέπει εδώ και τώρα να πάρει πρωτοβουλίες και να βρεθούν άμεσες  λύσεις στα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και  ο Μάμας Χαραμαντάς

12-5-2021 Συνέντευξη με τον Γιάννη Γαλουζή