Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής για το νέο ασθενοφόρο που παρέλαβε σήμερα Σάββατο το ΕΚΑΒ Καλύμνου (video)

1074

Ένα καινούργιο ασθενοφόρο παρέλαβε σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου 2021 το ΕΚΑΒ Καλύμνου .

Πρόκειται για ένα ασθενοφόρο που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  με δικαιούχο το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια 2 ασθενοφόρων 4Χ4,μίας κινητής μονάδας και 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020  για να  καλύψει τις ανάγκες των νησιών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα 8 ασθενοφόρα προορίζονται για τα νησιά Θήρα, Κάρπαθο, Σύρο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στο χώρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καλύμνου ,όπου βρισκόταν το νέο ασθενοφόρο και συνομίλησε με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Καλύμνου Νικήτα Κρητικό.

Όπως είπε ο Έπαρχος, με μεγάλη χαρά πραγματοποιούμε σήμερα την παράδοση του νέου ασθενοφόρου, όπως είχε υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έρχεται σήμερα να γίνει πραγματικότητα.

Ό Έπαρχος είπε χαρακτηριστικά,  δεν είμαστε από αυτούς που λέμε μεγάλα λόγια ,είμαστε άνθρωποι της πράξης και συμπλήρωσε: Πολλά πράγματα ετοιμάζουμε για την Κάλυμνο ,όπως ο αξονικός τομογράφος που ήλθε χθες και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε το ασθενοφόρο μικρού όγκου, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ και θα κάνει ευκολότερη τη δουλειά του ΕΚΑΒ που έχει ένα μεγάλο και δύσκολο έργο, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκπρόσωπο τους για όσα έχουν προσφέρει στο νησί και στους συνανθρώπους μας. Εμείς ερχόμαστε να βοηθήσουμε επικουρικά το έργο τους. Αυτό που είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια ,ο Γιώργος Χατζημάρκος και το Επαρχείο, γίνεται πράξη χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες

Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Καλύμνου Νικήτας Κρητικός ο οποίος είπε:

Με τη σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και ειδικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Έπαρχο που συνέβαλαν να πάρουμε ένα καινούργιο ασθενοφόρο. Είναι ένα σύγχρονο και καλό ασθενοφόρο, πληροί  όλες τις προδιαγραφές για μία άρτια μεταφορά των ασθενών και θα φανεί πολύ χρήσιμο στην εποχή που βρισκόμαστε με τον κορωνοϊό για την ασφαλή μεταφορά ασθενών αλλά και του προσωπικού.

 Θέλω να τονίσω ότι ήταν ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ήταν 38 ασθενοφόρα ,έχουν παραδοθεί τα 29 ,έχουν εναπομείνει τα εννέα κι εύχομαι και τα υπόλοιπα νησιά να τα παραλάβουν άμεσα γιατί τα έχουν ανάγκη.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι στην επίσκεψη που μας έκανε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία  με το Δήμαρχο έδωσαν προτεραιότητα να πάρουμε πρώτοι τις πινακίδες και να έλθει πιο γρήγορα το ασθενοφόρο, σε συνεργασία  φυσικά πάντα με τον Έπαρχο.

Ευχαριστούμε πάλι τον Έπαρχο και τον Περιφερειάρχη κι ευχόμαστε να μην χρειαστεί, να ηρεμήσουμε από τον κορωνοϊό και να έχουμε μόνο τα συνήθη περιστατικά που είναι αναπόφευκτα.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς και φωτογραφικό υλικό από το νεό ασθενοφόρο

Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής για το νέο ασθενοφόρο που παρέλαβε το ΕΚΑΒ ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός