Στο «πόδι» γραμμένη η απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο. Τεράστια προβλήματα με τις μετακινήσεις εργαζομένων εκτός Καλύμνου και όχι μόνο.

2462

Στο «πόδι» φαίνεται  ότι γράφτηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Προστασίας που επιβάλλει το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο.

Περιλαμβάνει γενικές απαγορεύσεις, χωρίς να υπάρχουν ερμηνευτικές οδηγίες και διευκρινήσεις  για μία σειρά θεμάτων που έχουν παρουσιαστεί και χωρίς να ληφθεί ότι η Κάλυμνος ως νησί  έχει ιδιαιτερότητες.

 Και μπορεί για την  πρώτη απόφαση της ΓΓ που εκδόθηκε στις 4 Μαΐου 2021 για το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο να υπάρχει δικαιολογία λόγω κατεπείγοντος, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η απόφαση που εκδόθηκε χθες αργά βράδυ Κυριακής λίγες ώρες μόνο πριν εκπνεύσει η προηγούμενη και να αποτελεί μία απλή αντιγραφή.

 Μάλιστα μία απόφαση, που αφήνει αναπάντητα όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που έχουν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες ενώ έχει προηγηθεί το ΦΕΚ του Σαββάτου που μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα εντάσσοντας την Κάλυμνο στο «βαθύ κόκκινο». Επίσης είναι μία απόφαση που δεν δημοσιεύτηκε μέχρι τώρα στο ΦΕΚ με ότι σημαίνει αυτό.

Παραθέτουμε επιγραμματικά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην Κάλυμνο και για τα οποία ήδη θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση.

1.Μετακινήσεις εργαζομένων από  Κάλυμνο στην Κω ή σε άλλα νησιά. Δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι από Κάλυμνο που θα πρέπει να μετακινηθούν αυτή την περίοδο που ανοίγει η τουριστική περίοδος και εργάζονται εποχικά στην Κω ή αλλού και παραμένουν εγκλωβισμένοι 

2. Καθημερινή μετακίνηση εργαζομένων στην εργασία τους που είναι στην Κω.(υπάλληλοι ΔΕΗ ,εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις κα)

3. Μετακινήσεις Μελισσοκόμων.

4. Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών  και Τραπεζών. Δεν υπάρχουν σαφείς προβλέψεις.

5. Εργασία αυτοαπασχαλουμένων (δικηγόρων,λογιστών μηχνικών κλπ)

 Βέβαια υπάρχει και μία σειρά άλλων εύλογων ερωτημάτων για τα οποία δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Δεν μπορεί 6 ημέρες μετά την εφαρμογή του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο και τα θέματα αυτά να μην έχουν επιλυθεί.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ