Τις αμέσως επόμενες ώρες η ΕΓΓΡΑΦΗ απόφαση για παράταση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι 17 Μαΐου 2021.

2352

Το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με το χθεσινό (Σάββατο 8 Μαΐου 2021) ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση με ” Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00” στο οποίο ο Δήμος Καλυμνίων σύμφωνα με την  απόφαση αυτή εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινου) από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00(σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ) , έρχεται να ξεκαθαρίσει νέα απόφαση που αναμένεται να δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες ώρες.

 Από το kalymnos-news.gr επικοινωνήσαμε και πάλι με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που μας ενημέρωσαν ότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα δημοσιευτεί η έγγραφη απόφαση παράτασης του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο από αύριο Δευτέρα πρωί 10 Μαΐου  μέχρι 17 Μαΐου 2021.

Να σημειώσουμε ότι η αρχική απόφαση για το καθολικό  lockdown ισχύει μέχρι αύριο Δευτέρα στις 6.00 το πρωί. Την Παρασκευή ο Υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε προφορικά για παράταση του   καθολικού lockdown στην Κάλυμνο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου 2021.

Αυτή η απόφαση δεν καταγράφηκε  στο χθεσινό ΦΕΚ που κυκλοφόρησε, όπου η Κάλυμνος φαίνεται ενταγμένη  στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινου).

Πλην της αναφοράς στο ΦΕΚ για την εκπαίδευση όπου αναγράφεται και ξεκαθαρίζει ότι στην Κάλυμνο θα γίνεται με τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες δραστηριότητες δεν υπήρχε κάποια εξαίρεση ή διευκρίνιση  σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Χώρας. Αυτό έχει δημιουργήσει το σχετικό μπέρδεμα, έχουμε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα στο kalymnos-news.gr για διευκρινίσεις  και με την δημοσίευση και εγγράφως της απόφασης για παράταση του καθολικού lockdown, πιστεύουμε ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα.