Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός για τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Βαθύ και στην Ψέριμο.(video)

350

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr ο Διοικητής της  2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. απαντώντας σε ερωτήματα που του τέθηκαν για τα δύο Περιφερειακά Ιατρεία  Βαθέος και Ψερίμου.

Για το Περιφερειακό Ιατρείο Βαθέος είπε ότι υπάρχει τοποθετημένος αγροτικός  ιατρός . Επίσης υπάρχει και ο ιδιώτης ιατρός  Ν.Γαβαλάς με σύμβαση, προκειμένου να ενισχύσει το έργο του αγροτικού ιατρού αλλά και να καλύψει και το ΠΙ Ψερίμου που επισκέπτεται  κάθε εβδομάδα για να  βλέπει περιστατικά, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.

Αναφορικά με το κτίριο του ΠΙ  Ψερίμου που ανήκει στο Δήμο ,υπήρξε μια διαδικασία παραχώρησης του στη 2η ΥΠΕ . Αμέσως μετά την παραχώρηση του με  πρόταση της 2ης ΥΠΕ έχει ληφθεί απόφαση ίδρυσης του ,γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε τυπικά.

 Τώρα όπως είπε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ  ,μπορούμε να προκηρύξουμε και τη θέση του Αγροτικού Ιατρού. Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει γίνει η προκήρυξη και η εγκατάσταση του αγροτικού Ιατρού. Μέχρι τότε θα καλύπτει τις ανάγκες ο Ν.Γαβαλάς.

 Όπως συμπλήρωσε το θέμα του Υγειονομικού υλικού της Περιφέρειας λύθηκε και ήδη το παρέλαβε η 2η ΥΠΕ που έχει και την ευθύνη των δύο Περιφερειακών Ιατρείων.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

16-6-2021 Συνέντευξη με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροιλό