Πέρασαν 13 μήνες που ψηφίστηκε ο νόμος για τον Καταδυτικό τουρισμό και το «Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου» παραμένει αναξιοποίητο και σε εγκατάλειψη!

405

Πέρασαν 13 μήνες από τότε που έγινε νόμος του Κράτους το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις»

Ένας νόμος που στο πρώτο του μέρος κάνει  ειδική αναφορά  στην «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο  για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου και τη δημιουργία του υποθαλάσσιου τμήματος για την ανάπτυξη μιας μορφής τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κάλυμνο.

Να θυμίσουμε  την καταλυτική συμβολή του τότε Υφυπουργού Τουρισμού του Δωδεκανήσιου Μάνου Κόνσολα, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα της Καλύμνου και δίνοντας διέξοδο στο να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν για την αδειδότηση και αξιοποίηση των επίγειων κτιριακών εγκαταστάσεων του Καταδυτικού Πάρκου και τη δρομολόγηση  δημιουργίας του Υποθαλάσσιου Τμήματος.

Δυστυχώς όπως φαίνεται  μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Το  υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε εδώ και 11 χρόνια, συνεχίζει να παραμένει ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο και σε πλήρη εγκατάλειψη.

Για το θέμα θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, με αναλυτικό ρεπορτάζ 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός