Το πλούσιο έργο του εφημέριου π. Αποστόλου στην Παναγιά Γαλατιανή στα Αργινώντα.-Γράφει ο Παναγιώτης Βούρος

522

Γράφει ο Παναγιώτης Βούρος

Της Αγίας Τριάδος στην Παναγιά Γαλατιανή στα Αργινώντα. Άξιος ο Πάτερ Απόστολος Χατζηνικολάου για το έργο του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με χαρά και ευλάβεια αρκετοί πιστοί,τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, παρευρέθησαν το πρωί στην Παναγιά των Αργινωντών για να τιμήσουν μετά την Πεντηκοστή, την μεγάλη αυτή ημέρα του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος εν γένει και τον Τριαδικό μας Θεό. Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο καφέ, ένα γλυκό, λίγο ψωμί με λάδι και ελιές, κάτω από την σκιά του επιβλητικού και ευλογημένου Αδράμιτα και να να πούμε δυο κουβέντες φιλικές.

Φυσικά, με την παρότρυνση πιστών και την ξενάγηση του Πατήρ Απόστολου δεν γινόταν να μην θαυμάσω ουσιαστικά, όχι απλά να δω από κοντά την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των χώρων του ελαιοτριβείου, του αλωνίσματος, της παραγωγής κρασιού όπου .. όχι μόνο χρονολογούνται από τον 18ο & 19ο αιώνα αλλά κι αποτελούν μια ιστορική παρακαταθήκη- κόσμημα από εγκαταλελειμμένες αποθήκες που ήταν με αρκετό προσωπικό κόπο και φυσικά.. την βοήθεια του ίδιου του Θεού.

Όπως και δεν γινόταν φυσικά, να μην νιώσεις την κατάνυξη και την παρουσία του Θεού βρισκόμενος στο Αρχονταρίκι με θρησκευτικά κειμήλια και ιστορικής αξίας αντικείμενα που αποτελούν ένα θησαυρό θρησκευτικό!

Κυριολεκτικά και μεταφορικά.Και όλα αυτά, με όση περίσσεια ταπεινότητα τον διέκρινε τον Πατήρ Απόστολο και ανάγκη από ψυχής πραγματικά- να μας εξιστορήσει το κάθε τι εκεί μέσα και να μας μεταφέρει την οικειότητα που σου βγάζει έτσι κι αλλιώς, από τις πρώτες κουβέντες που θα μοιραστείς μαζί του και με το ποίμνιο της ενορίας στα γραφικά Αργινώντα πλάι στη θάλασσα και το βουνό.

Άξιος πάτερ!

Βοήθειά μας, χριστιανοί, και χρόνια πολλά.Καλό και υγιέστατο καλοκαίρι σε όλους!

Δείτε φωτογραφικό υλικό
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός