Ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής για τις δράσεις της Περιφέρειας. Ξεκινά η αποκατάσταση υποσκαφής στον επαρχιακό δρόμο στο Γαϊδουρόραχο (video)

333

Στο  φακό του kalymnos-news.gr  μίλησε σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2021 ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

 Ο Έπαρχος ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στις δράσεις της Περιφέρειας στην Κάλυμνο κι ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χταζημάρκο

Συγκεκριμένα έκανε επιγραμματικά  μία αναδρομή για τα 2 τελευταία χρόνια λέγοντας: Ήλθε 1 εκατομμύριο ευρώ  για τα σχολεία. 500.000 ευρώ  είναι στον προϋπολογισμό για τα όμβρια ύδατα στον εμπορικό δρόμο. Εγκρίθηκαν τα έργα για τα δύο γήπεδα του νησιού Πόθια και Βαθύ. Σε θέματα υγείας χορηγήθηκε μοριακός αναλυτής  PCR ,ιατρικός εξοπλισμός ,δύο ISOBOX, ένα ασθενοφόρο, αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο. Επίσης ένα περιπολικό όχημα προς το ΑΤ Καλυμνίων.

Κλείνοντας για τις παραπάνω δράσεις ο Μανώλης Μουσελλής είπε, ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον  Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ιδιαίτερη ματιά προς την Επαρχία και τα νησιά της . Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ήταν κάτι που κάποιοι άλλοι έπρεπε να το είχαν κάνει και δεν τον έκαναν.

Ο Μ.Μουσελλής συνέχισε λέγοντας ότι τώρα θα μιλήσουμε για το παρόν. Ξεκίνησε με το πρόγραμμα   «Αγκαλιάζουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου» που όπως είπε πήραμε 1.700 κάρτες που θα δοθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και στους μόνιμους κατοίκους Ψερίμου και Τελένδου που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση στην υπηρεσία πληροφόρησης υγείας. Πρόκειται για μια εφαρμογή  που μειώνει την απόσταση μεταξύ γιατρού και ασθενούς με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δίνοντας  τη δυνατότητα τηλεσυνεδρίας  μέσω βιντεοκλήσης  ή chat , με γιατρούς. Η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους δικαιούχους  πολίτες και θα είναι διαθέσιμη  όλο το 24ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα και  μέχρι τις 30 Απριλίου 2022

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε σε άλλα νησιά της Επαρχίας. Στην αφαλάτωση που θα εγκατασταθεί στο μικρό νησάκι το Μαράθι. Στη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Αστυπάλαια, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

.Κλείνοντας ο Έπαρχος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της υποσκαφής στον επαρχιακό δρόμο στο Γαϊδουρόραχο λέγοντας ότι το έργο θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα οχήματα θα χρησιμοποιούν προσωρινά τον Περιφερειακό δρόμο στις Βίγλες.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

2-6-2021 Ο Έπαρχος Καλύμνου για τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου