Από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” για την Υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλύμνου

219

Από τη Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για την Υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλύμνου

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλυμνίων έχει μείνει με μία μόνο μηχανικό και δύο διοικητικούς υπαλλήλους. Η υπηρεσία δόμησης είναι νευραλγική υπηρεσία για την ανάπτυξη του δήμου καθώς από την ομαλή της λειτουργία εξαρτάται άμεσα η οικοδομική ανάπτυξη του τόπου καθώς και η εργασία και επιβίωση δεκάδων οικογενειών που απασχολούνται στον οικοδομικό τομέα και συναφή επαγγέλματα.

Την στιγμή που η χαώδης και μη κωδικοποιημένη πολεοδομική νομοθεσία «εμπλουτίζεται» συνεχώς με νέους νόμους και νέες τροποποιήσεις παλαιότερων, η ΥΔΟΜ Καλύμνου καλείται να λειτουργήσει εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τα νησιά της Πάτμου, της Αστυπαλιάς και των Λειψών με μία μόνο μηχανικό όταν σύμφωνα με τον νόμο (4735/20) απαιτούνται τουλάχιστον 5 μηχανικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (άρθρο 43 παρ.3) σε περίπτωση υποστελέχωσης αναζητούνται λύσεις διαδημοτικής και διαβαθμιδικής συνεργασίας με δήμους και περιφέρειες. Δηλαδή υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΥΔΟΜ Καλύμνου να βρεθεί στη Λέρο στην Κω ή στη Ρόδο! Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 10Κ/2018 που προέβλεπε την πρόσληψη τριών μηχανικών στην Κάλυμνο, έχει προσληφθεί μόνο μία.

Η κατάσταση αυτή, όπως μια σειρά από πράγματα, αντιμετωπίζονται από το Δήμο της Καλύμνου, με προχειρότητα και βέβαια είναι ξεκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα του νησιού και των εργαζομένων του.
Καλούμε τον Δήμο να αναλάβει την ευθύνη του, ΑΜΕΣΑ, για την στελέχωση της ΥΔΟΜ και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην χαθούν οι δύο θέσεις που είχαν προκηρυχθεί το 2018.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός