Έργα ανάπτυξης με τουριστικό πρόσημο για τον Δήμο Πάτμου

101

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η Πάτμος μέσα από δύο σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της προσβασιμότητας και την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού.

Συγκεκριμένα, ήδη δημοπρατήθηκε η ανάθεση της μελέτης για την κατασκευή μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης αξίας 500.000€, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα εγκρίθηκε η δημοπράτηση της μελέτης έργων αναβάθμισης λιμένα Πάτμου με εκτιμώμενη αξία σύμβασης 1.000.000€, καθώς και η διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με βάση την αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. «Τα έργα αυτά αναμένεται να δώσουν επιπλέον ώθηση στην τουριστική οικονομία του νησιού μας. Ως γνωστόν, η ανάγκη για αναπτυξιακά άλματα είναι εντονότερη από ποτέ λόγω των ειδικών συνθηκών και των δυσκολιών που βιώνουμε για δύο συνεχόμενες τουριστικές σεζόν.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με Πρόεδρο τον κ Αντώνη Γαμπιέρη έχει ενεργό ρόλο, συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα και ταυτόχρονα δημιουργούμε νέες προοπτικές για το μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες που στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών – Υποδομών, κ. Κώστα Α. Καραμανλή καθώς μετά από συναντήσεις και εκτενείς επικοινωνίες όλο το προηγούμενο διάστημα, ανταποκρίθηκε στα αιτήματα και τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής για την αναγκαιότητα των έργων και συνέβαλλε καθοριστικά στη δρομολόγηση τους.