Απολογισμός και διαπιστώσεις από τον “Πρωτέα” διοργανωτή των Δωδεκανησιακών Κολυμβητικών αγώνων στην Κάλυμνο

318

Από τον Πρωτέα Ναυταθλητικό Όμιλο Καλύμνου, διοργανωτή των Δωδεκανησιακών Κολυμβητικών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Κάλυμνο το περασμένο Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου 2021 εκδόθηκε δελτίο τύπου που αποτελεί έναν απολογισμό αλλά περιλαμβάνει και χρήσιμες διαπιστώσεις για μελλοντική αξιοποίηση. Επίσης ευχαριστίες προς τους χορηγούς των αγώνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πρώτοι επίσημοι Δωδεκανησιακοί αγώνες που οργάνωσε ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου  με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλυμνίων. 

  Η πρόβα generale  για αυτή τη διοργάνωση έγινε το 2019, στην τότε κολυμβητική συνάντηση 4 αθλητικών σωματείων του νομού, στην οποία φάνηκε καθαρά πως όταν υπάρχει θέληση και πάθος,  όλα μπορούν να γίνουν.

  Σε εποχή πανδημίας, μετά από  άδεια τέλεσης αγώνων,  η οποία για πρώτη φορά δόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  σε  κολυμβητικό σωματείο της Καλύμνου, με όλες τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα οποία τηρήθηκαν απαρέγκλιτα, ο Πρωτέας σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια και οργάνωσε τους αγώνες, οι οποίοι υλοποιήθηκαν με την παρουσία επαγγελματία ναυαγοσώστη και γιατρού  αγώνων και με την τεχνική στήριξη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία των κορυφαίων συντελεστών της Στέφανου Αυγουλέα γενικού γραμματέα,  Γιώργου Χριστοφοράτου διευθυντή,   Γιάννη Μοντεσάντου υπεύθυνου στατιστικής ανάλυσης.

   Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι την προηγούμενη μέρα των αγώνων η ΚΟΕ πραγματοποίησε και σχολή κριτών χρονομετρών,  με τον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ και τεχνικό σύμβουλο κολύμβησης κ Χριστόδουλο Χούμα , ώστε να πιστοποιηθούν κριτές από το νησί μας για τη  στήριξη μελλοντικών διοργανώσεων.

   11 χρόνια μετά από την τελευταία επίσημη διοργάνωση στο νησί της Καλύμνου,  οι πρώτοι  Δωδεκανησιακοί αγώνες, για τους οποίους χθες τόσο από πλευράς ΚΟΕ όσο και από πλευράς Δήμου Καλυμνίων υπήρξε  η δέσμευση ότι θα γίνουν θεσμός,  εκπλήρωσαν το  στόχο της νέας ηγεσίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, την προσδοκία όλων των αθλητικών σωματείων τα οποία καλλιεργούν το άθλημα της κολύμβησης στη Δωδεκάνησο,  αλλά και τις επιδιώξεις  της δημοτικής αρχής της Καλύμνου.

   5 αθλητικά σωματεία, ο Ναυτικός Ομιλος Κώ, οι Πιγκουίνοι κολυμβητική ακαδημία Ρόδου, ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου, το Ροδίων Αθλησις και ο Φιλαθλητικός Καλύμνου,  αθλητές από ΟΣΦΠ και ΟΦΘΑ,  145 αθλητές συνολικά,  με τους προπονητές και τους συνοδούς τους χάρισαν ένα καταπληκτικό θέαμα, πρόσφεραν χαρά στους συμμετέχοντες και χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας, τα οποία  είναι τόσο πολύτιμα στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

   Στο αγωνιστικό επίπεδο, το οποίο ήταν πολύ υψηλό,  ο Πρωτέας παρόλο που προπονείται μόλις δύο μήνες, κατάφερε να συγκεντρώσει  11 χρυσά, 45 αργυρά και 30 χάλκινα μετάλλια, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα τη δυναμική του συλλόγου και την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο!

   Η οικογένεια του  Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου ευχαριστεί θερμά:

  Το Δήμο Καλυμνίων για την παραχώρηση του μοναδικού στο νομό κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων και των εγκαταστάσεων του για την τέλεση των αγώνων.

  Τους προπονητές των συλλόγων Πιγκουίνοι και Ροδίων Αθλησις, Νώντα Παλλικαρά και Αποστόλη Λάππα,  οι οποίοι εισηγήθηκαν στον πρόεδρο της ΚΟΕ κ Κυριάκο Γιαννόπουλο την θεσμοθέτηση επίσημων κολυμβητικών αγώνων στον νομό και την έναρξη τους από την Κάλυμνο, γεγονός το οποίο μας τιμά και μας συγκινεί.   

   Τους χορηγούς, χωρίς τους οποίους θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση των αγώνων και ειδικότερα :

  • Τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Καλύμνου Λέρου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παίσιο Αραβαντικό
  • Τον κ Γεώργιο Ντόβελλο των επιχειρήσεων Elena Hotels -ElenaVillage / Elena apartments
  • Τον κ. Μιχάλη Ψαρομπά και τη ΝΗΣΟΓΚΑΖ A.E.
  • Τον κ. Θέμελη Σμαλιό και το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΜΑΛΙΟΣ για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης
  • Τους Θεόφιλο και Αρετή Λιά και το SMART CENTER, τον Γιώργο Παπά και την επιχείρηση επίπλων του και τον Παντελή Τρικοίλη και την επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών για τις προσφορές τους σε είδος, για τις μεγάλες ομπρέλες, τον ανεμιστήρα και τα υλικά παρουσίασης των συγκεντρωτικών  απονομών.

   Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές γονείς αθλητών του  συλλόγου μας,  οι οποίοι ανέλαβαν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση, είτε ως κριτές χρονομέτρες,  είτε σε όποιο πόστο τους ανατέθηκε.

   Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους  στήριξαν  με κάθε πρόσφορο τρόπο τη διοργάνωση. 

    Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν,  καθώς και σε όλα τα σωματεία, τα οποία προσπαθούν συνεχώς να ανεβάσουν το επίπεδο της κολύμβησης στα Δωδεκάνησα.

   Προσβλέπουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό στην επόμενη επίσημη κολυμβητική συνάντηση των Δωδεκανήσων, αυτή τη φορά στη Ρόδο!  

                                              Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Τέλος παραθέτουμε τη χορήγηση στον ΠΡΩΤΕΑ της άδειας τέλεσης των αγώνων από το Επαρχείο Καλύμνου