Από τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Κάλυμνο.

624

Το “Πάσχα του καλοκαιριού”, η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε και στην Κάλυμνο με κατάνυξη και με παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, σε πολλά παρεκκλήσια, όπως στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, στην ενορία Αρχαγγέλου, στην ενορία Αναστάσεως, κ.α.

Παντού πολύς κόσμος κατέκλυσε τίς Εκκλησίες για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους αγαπητούς Ομογενείς μας.

ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ- ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2021 (Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ευαγγελιστρίας).

Εφημέριος:  π. Παντελεήμων Κρούσκος

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες εορτάζουν! Παναγιοσκέπαστα τα έτη σας!


ΚΑΣΤΡΟ ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η πανηγυρική ακολουθία του όρθρου και η Θεία Λειτουργία επί τη ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάστρο της Χρυσοχεριάς, στο ομώνυμο Εκκλησάκι της Παναγίας «Αμολύντου» της Βρεφοκρατούσης της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Καλύμνου.

Εφημέριος:  π. Σωτήριος Πράσινος

Την ενορία μας τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ.Δημήτριος Διακομιχάλης, η Αντιδήμαρχος κ.Ρένα Μαγκάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μικές Ρήγας, Μιχαήλ Μπούκης, Γεώργιος Μελάς, κ.α.

Ευχαριστούμε θερμά, τους προσκυνητές που τίμησαν την Παναγία μας και την ενορία μας και όλους όσους βοήθησαν, διακόνησαν και κοπίασαν για την πανήγυρή μας. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

(ΠΗΓΗ: Ιερά Μητρόπολης Λέρου ,Καλύμνου και Αστυπαλαίας)