Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό. –Περίπου 30 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλύμνου (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό)

1734

Με την πανδημία και τους εμβολιασμούς ξεκίνησε η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως  είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου 2021. Επανέλαβε επίσης  ότι  όσοι εμβολιαστούν και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση. Υπενθυμίζεται, είπε ο κ. Οικονόμου ότι μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας -δεν είναι βέβαιο ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά- ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του Ε.Σ.Υ. ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει ολόκληρη την κοινωνία. Εμβολιασμένους συμπολίτες μας και μη .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στο Νοσοκομείο Καλύμνου με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν περίπου 30 εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι. Αφορά σε όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό). Από το ιατρικό προσωπικό υπάρχουν 3 ιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί.