Τι ήθελε το ελικόπτερο στους δρόμους της Καλύμνου;

4128

Εντύπωση και ερωτήματα προκάλεσε χθες Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 σε όλους όσους έτυχε να συναντήσουν ένα ελικόπτερο φορτωμένο  πάνω σε ειδικό τρέϊλερ στην Κάλυμνο .

 Τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε η στήλη μας «βολή κατά βολή» ήταν αρκετά . Μάλιστα κάποιοι φίλοι μας έδωσαν και τη δική τους εξήγηση. Από την πιο απλή μέχρι και την πλέον πονηρή και καχύποπτη.

Μεταφέρουμε κάποιες από αυτές:

1.Το ελικόπτερο ήλθε στην Κάλυμνο  κατόπιν έντονων και συνεχών πιέσεων του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να επιτηρεί τη χωματερή και να συλλάβει τους άγνωστους εμπρηστές που βάζουν φωτιά και καίνε τα σκουπίδια.

2, Το ελικόπτερο ανήκει σε Άραβα πολυεκατομμυριούχο που παραθερίζει στην Κάλυμνο και το έφερε για τις εξορμήσεις του στα γύρω νησιά

3. Το ελικόπτερο το αγόρασε η ΔΕΥΑΚ με πρωτοβουλία του νέου προέδρου της, για να εντοπίζει τους καταναλωτές που κάνουν άσκοπη χρήση του νερού με αποτέλεσμα οι τουριστικές περιοχές να έχουν αλλεπάλληλες διακοπές.

4 Το ελικόπτερο το έφεραν συγκεκριμένα άτομα  για να το χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους από την Κάλυμνο όταν έλθει η ώρα! Δοκιμασμένη λύση, έκτακτης ανάγκης, διεθνώς!

 Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Ο πραγματικός σκοπός που ήλθε στην Κάλυμνο

Το ελικόπτερο ναυλώθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ και ήλθε στο λιμάνι της Καλύμνου  με το πλοίο “BLUE CARRIER 1” χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου 2021 το πρωί ,ενώ έφυγε από Κάλυμνο το βράδυ της ίδια ημέρας με το «BLUE STA CHIOS”

Αμέσως μόλις ήλθε στην Κάλυμνο, ενεργοποιήθηκε και πραγματοποίησε μεταφορά νέων στύλων στην περιοχή Διαπόρι Καλύμνου για την αντικατάσταση αντίστοιχων καμένων. Η μεταφορά έγινε εναερίως λόγου του δύσβατου του εδάφους. Οι στύλοι   κάηκαν στην πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  την περασμένη Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στην ευρύτερη περιοχή στο Διαπόρι , βόρεια του Εμπορειού και είναι από τις  δύο γραμμές ηλεκτροδότησης που μεταφέρουν το ρεύμα στη Λέρο.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε τους φίλους αναγνώστες της στήλης μας, για τη δημιουργική τους φαντασία και τα σενάρια που έκαναν για το ελικόπτερο!