Αντιθέσεις στην Κάλυμνο: Ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι στην Παναγιά της Χώρας από τη μία και οι γεμάτοι κάδοι με σκουπίδια από την άλλη!!(video)

1016

Στην πλήρη ανακαίνιση ενός παλιού παραδοσιακού σπιτιού προχώρησε ο καπετάν Γιώργος Μουσσάς στην Παναγιά της Χώρας Καλύμνου, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα

 Το αποτέλεσμα εξαιρετικό ,πανέμορφο το ανακαινισμένο κτίσμα, ένα πραγματικό στολίδι για την γειτονιά.

Σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 η οικογένεια του καπετάν Γιώργου τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο, έκανε αγιασμό με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την κατοίκηση του.

Από τη μία πλευρά αυτό το παραδοσιακό στολίδι η ευχάριστη εικόνα του ρεπορτάζ μας και από την άλλη πλευρά οι γεμάτοι με σκουπίδια κάδοι που δημιουργούν μία εστία μόλυνσης και μία απαράδεκτη εικόνα.

Δυστυχώς  δεν είναι και το  μόνο σημείο στην περιοχή που παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Μάλιστα είναι και οι πορτοκαλί κάδοι, αλλά και άλλων χρωμάτων, που αγοράστηκαν από την προηγούμενη Δημαρχία για να χρησιμοποιηθούν για τη διαλογή από την πηγή στο πλαίσιο της  ανακύκλωσης.

Όμως η σημερινή  Δημαρχία όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει την ανακύκλωση αν και έχουν περάσει 2 χρόνια, αλλά φρόντισε όλους του χρωματιστούς  κάδους της ανακύκλωσης να τους σκορπίσει σε διάφορα σημεία του νησιού, αντί να προβεί στην προμήθεια νέων κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα.

Δείτε το μικρό video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι στην Παναγιά Χώρας από τη μία, γεμάτοι κάδοι από την άλλη!!