Επιστολή Δημάρχου Λέρου στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να επιτραπεί η αλίευση με βιντζότρατα. -Κατάληψη Δημαρχείου από αλιείς.

250

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας προς τον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου,προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους αλιείς των νησιών με βιντζότρατα να εργαστούν από 1 Οκτωβρίου 2021

Να σημειώσουμε ότι σε κατάληψη του Δημαρχείου Λέρου προχώρησαν Αλιείς

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Σ.

Θέμα: «Υπό Κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου»

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, σας ενημερώνω ότι από σήμερα 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 07:30 βρίσκεται υπό κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου από τον Αγροτικό Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Λέρου με αίτημα την χορήγηση άδειας με βάση τις οδηγίες αλίευσης με βιντζότρατα.

Σας ενημερώνουμε ότι στη Λέρο ο Σύλλογος διαθέτει επτά άδειες, δύο στην Πάτμο, τέσσερις στη Ρόδο, τρεις στην Κάλυμνο, δύο στην Κω, μία στην Αστυπάλαια, μία στην Σάμο μία στους Φούρνους και στο σύνολο τους απασχολούν περίπου 85 οικογένειες.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας προς τους αλιείς σας παρακαλώ όπως δοθεί η δυνατότητα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλεπόμενες οδηγίες από 01 Οκτωβρίου 2021 να μπορούν να εργαστούν.

Τέλος σας μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου με τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τούρκοι αλιείς αλιεύοντας παράνομα εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων τη στιγμή που στους ίδιους απαγορεύεται η αλίευση.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που εστάλη προς το Γραφείο Πρωθυπουργού από την «Εθνική Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων η Μεσόγειος» στην οποία αναφέρονται τα προβλεπόμενα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχαήλ