Η Μαρία Μαγκούλια στη Σίφνο για το «1ο Sifnos Street Shot Put»

256

Με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (25/9) στη Σίφνο η πρώτη διοργάνωση σφαιροβολίας «Sifnos Street Shot Put».

Ο πρώτος αγώνας σφαιροβολίας με την επωνυμία «Sifnos Street Shot Put» θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (25/9) στην περιοχή Αρτεμώνα στη Σίφνο.

Το μίτινγκ διοργανώνει ο σύλλογος Πανσιφναϊκός σε συνεργασία με τον δήμο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, που προχώρησε στην πρόταση διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα.

Σε αυτόν θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στη σφαιροβολία, Οδυσσέας Μουζενίδης, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και «ασημένια» στο Παγκόσμιο Κ20 στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο.

Στους άνδρες ξεχωρίζουν ακόμα οι πρωταθλητές της σφαιροβολίας Τάσος Λατιφλάρι και Αννίβας Οικονόμου, ενώ στις γυναίκες οι πρωταθλήτριες του αγωνίσματος Μαρία Μαγκούλια, Αναστασία Ντραγκομίροβα, αλλά και η νεαρή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Σοφία Κεσσίδη.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος οκτώ άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, που θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους κατοίκους της Σίφνου και να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του αθλητισμού στο κυκλαδίτικο νησί.

Ο αγώνας θα γίνει στις 16:30, ωστόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί (11.00-14.00) στο πολιτιστικό κέντρο «Μαριάνθη Σίμου», όπου θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων «Erasmus + Sport», ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας παράλληλα με τον αγώνα θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα «Kids’ Athletics».

Το «Sifnos Street Shot Put 2021» διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας αθλητικός θεσμός, ο οποίος θα διοργανώνεται κάθε χρόνο και θα προσελκύει αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.