Ι.Μαστροκούκος: Ασόβαρα αυτά που λέει ο Δ.Διακομιχάλης για έλλειψη γεννητριών. Οι διακοπές νερού οφείλονται στην έλλειψη Διοίκησης και Οργάνωσης (video)

598

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Διακομιχάλης την προηγούμενη εβδομάδα, για την Επιχείρηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες Διοικήσεις και κυρίως των τελευταίων 7 ετών (Γ.Μελά-Μ.Ρήγα),  ο Ι.Μαστροκούκος έδωσε απαντήσεις.

Σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αλλά και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Ιωάννης Μαστροκούκος έδωσε τις απαντήσεις του. μιλώντας στο kalymnos-news.gr

O Ι.Μαστροκούκος ξεκίνησε λέγοντας ότι οι οποίες ευθύνες υπάρχουν, πρωτίστως  βαρύνουν και τον κ. Διακομιχάλη, αφού οι Παρατάξεις ήταν συνεργαζόμενες. Την άλλη ημέρα που όπως είπε έληξε η συνεργασία  τότε διαπίστωσε τα προβλήματα. Αυτά τα πράγματα είναι ασόβαρα. Το καλοκαίρι όπως επισήμανες είχαμε «τρελές διακοπές και  γίναμε ρεζίλι στο Πανελλήνιο.

Αναφορικά με το θέμα της έλλειψης γεννητριών που ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, ο Ι.Μαστροκούκος είπε:

Αυτά τα πράγματα είναι ασόβαρα και δεν πρέπει να λέγονται από ένα Δήμαρχο που τον τίμησε ο κόσμος, γιατί είτε έχει άγνοια παρ’ ότι είναι Δήμαρχος 4 τετραετίες και 40 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  είτε λέει συνειδητά ψέματα.

Στη συνέχεια ο Ι. Μαστροκούκος δικαιολόγησε αυτή την αναφορά του λέγοντας : Γιατί δεν πήρε αυτός τις γεννήτριες στις 4 τετραετίες που είναι Δήμαρχος. Που να τις βάλει; Πετάει μία σαχλαμάρα και τρέχουμε όλοι από πίσω. Θα βάλει γεννήτριες σε 20 γεωτρήσεις; Αυτό που χρειάζεται είναι η συντήρηση του δικτύου, διότι όταν οι δεξαμενές λειτουργούν με τη βαρύτητα ,τη φυσική ροή.

Χρειάζεται να έχει οργανωμένη την Υπηρεσία,  ώστε όταν η Πόλης ξυπνά ,οι δεξαμενές να είναι γεμάτες. Αν οι δεξαμενές δεν είναι γεμάτες, όσες και γεωτρήσεις και να δουλεύουν δεν μπορείς να προλάβεις την απαιτούμενη κατανάλωση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι διακοπές.

Κλείνοτας ο Ι.Μαστροκούκος είπε, ότι η Διοίκηση πρέπει να είναι υπεύθυνη και να έχει τον πλήρη έλεγχο και στον τομέα των συντηρήσεων.

Δεν πρέπει να λέγονται φλυαρίες και ανούσια πράγματα στον κόσμο. Όταν οι δεξαμενές είναι γεμάτες δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Η υπηρεσία θα πρέπει να οργανωθεί. Δεν έχει Διοίκηση . Πρόεδρος είναι ο κ. Διακομιχάλης τι κάνει; Ότι κάνει στο Δήμο, ότι αποτελέσματα έχει εκεί ,ότι έχει στην ΑΝΕΚ, θα έχει και στη ΔΕΥΑΚ.

 Αν δεν αλλάξει ο Δήμος, αν δεν μπουν άνθρωποι που μπορούν, να τρέξουν, που έχουν φιλοδοξία να δείξουν ότι αξίζουν, αν η Κάλυμνος δεν αποφασίσει να φύγει από αυτό το κατεστημένο και να πάμε κάπου αλλού ,να κάνει την ανατροπή ,όσο κάνουμε τα ίδια πράγμα θα υπάρχουν τα ίδια αποτελέσματα. Ένα Δήμο που μαραζώνει, ένα δήμο που δεν μπορεί να εντάξει ποτέ πρόγραμμα ,μια ΔΕΥΑΚ που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της, μία καθαριότητα που θα σέρνεται και μία ΑΝΕΚ που όπως έχω δηλώσει σε μία τριετία δεν θα υπάρχει, θα την έχουν ναυαγήσει ,θα την έχουν πάει στον πάτο.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Ι.Μαστροκούκος: Ασόβαρα αυτά που λέει ο Δ.Διακομιχάλης για διακοπές νερού λόγω έλλειψης γεννητριών.