Με εντολή της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου «διώχνουν» 2 μαθητές Α’ Τάξης από το 5ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου σε άλλο σχολείο αντί να λειτουργήσει και 2ο Τμήμα!

3036

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου και ειδικότερα στη Α΄Τάξη στην οποία έχουν εγγραφεί 27 μαθητές.

Ο αριθμός των 27 μαθητών ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο και επιβάλλει την λειτουργία δύο Τμημάτων ,όπως προτείνει και η Διεύθυνση του Σχολείου με την τοποθέτηση ενός ακόμη Εκαπιδευτικού.

Όμως η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Δωδεκανήσου ,έχει αντίθετη άποψη και επικαλούμενη τη  νομοθεσία ζητά την  απομάκρυνση δύο μαθητών από το 5ο ΔΣ σε άλλο σχολείο ,ώστε να μείνουν 25 παιδιά και να λειτουργήσει μόνο ένα Τμήμα.

Η απόφαση αυτή της  Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Δωδεκανήσου δημιουργεί δύο σημαντικά προβλήματα:

 Πρωτον θα λειτουργήσει ένα Τμήμα Α΄Τάξης με 25 μαθητές. Με τις επικρατούσες συνθήκες, τέτοιο πλήθος μαθητών να βρίσκεται στριμωγμένο σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών  όσο και των γονιών τους.

Δεύτερο, είναι αδιανόητο να επιλέγονται 2 μαθητές που ήδη ως «πρωτάκια» ξεκίνησαν να φοιτούν στο 5ο ΔΣ, να απομακρύνονται και να στέλνονται σε άλλο σχολείο  με μοναδικό κριτήριο τη σειρά εγγραφής τους στο Σχολείο.

Επιπρόσθετα τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο , με αποτέλεσμα οι γονείς τους θα αναγκάζονται κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι να πηγαίνουν σε δύο διαφορετικά σχολεία.

Για το θέμα που έχει προκύψει ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ έστειλε επιστολή προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Ψαρά με αίτημα  τη δημιουργία 2ου Τμήματος στη Α’ Τάξη.

Επίσης  ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση,  έχουν γίνει και από τη Διεύθυνση του 5ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου

Παραθέτουμε την επιστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ