Από την επιστροφή του αλιευτικού «ΑΝΤΩΝΗΣ Μ» του καπετάν Κυριάκου Μιχαήλου στο λιμάνι Καλύμνου, με την πρώτη ψαριά της νέας αλιευτικής περιόδου (video)

1647

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2021,   οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Χθες Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, 2η ημέρα της νέας αλιευτικής περιόδου και στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε το αλιευτικό σκάφος «ΑΝΤΩΝΗΣ Μ» με καπετάνιο τον Κυριάκο Μιχαήλου, φέρνοντας την πρώτη του ψαριά. Στο σκάφος επέβαινε και ο βετεράνος και έμπειρος καπετάν Γιώργος Κουλλιάς, πεθερός του Κυριάκου και το γούρι για τις πρώτες ημέρες της νέας αλιευτικής περιόδου

Στην προβλήτα ανέμεναν το αλιευτικό, η σύζυγος του καπετάνιου Άννα Κουλλιά Μιχαήλου, η μητέρα Κατερίνα Κουλλιά μαζί με την μικρή εγγονούλα Άννα ,που τηρώντας το έθιμο έσπασαν το καρπούζι μέσα στο σκάφος.

Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς ήταν εκεί και κατέγραψε όμορφες εικόνες. Συνομίλησε με τους καπετάνιους,την οικογένεια τους, με τους Αιγύπτιους αλιείς του πληρώματος και κατέγραψε εικόνες από την πρώτη ψαριά.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

2-10-2021 Η Ανεμότρατα του καπετάν Κυριάκου Μιχαήλου