Α. Λοβέρδος από Κάλυμνο: Ευχαριστώ στην κ. Μέρκελ δεν ταιριάζουν. Δεν θα ξεχάσουμε πόσο κινδυνέψαμε και πόσο υποφέραμε από τη δική της αναποφασιστική στάση το 2009-2010 (video)

653

Στην Κάλυμνο βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της για την 28η Οκτωβρίου ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήλθε στο νησί σήμερα Πέμπτη πρωί 28 Οκτωβρίου 2021 και αναχώρησε το μεσημέρι.

Παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις ,στη Δοξολογία στον ΙΝ Χριστού, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση.

Μετά την παρέλαση έκανε τις παρακάτω  δηλώσεις στο kalymnos-news.gr

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα 28 Οκτωβρίου γιορτάζουν όλες οι Ελληνίδες ,γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες. Ζήτω η Ελλάδα ,ζήτω η Πατρίδα μας. Εδώ στην Κάλυμνο έχει ο επισκέπτης την ευκαιρία να καταλάβει πως από τη συμπεριφορά των Αρχών,,αλλά κυρίως και πάνω απ’όλα από τη στάση των πολιτών, παίρνει νόημα η εθνική επέτειος .Δίνουν οι άνθρωποι νόημα στην εθνική επέτειο

Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα

Ως υπεύθυνος εξωτερικών του κόμματος μας, θέλω να πω δύο λογια για την σημερινή και αυριανή επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Πατρίδα μας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ως Υπουργός το 2009-2010 ,πως υπέφερε η Πατρίδα μας πως υποφέραμε ,πως κινδύνεψε η Ευρώπη από τη δική της αναποφασιστικότητα να διαμορφωθούν στην Ευρώπη τα προγράμματα εξόδου από την οικονομική κρίση. Ευχαριστώ στην κυρία Μέρκελ δεν ταιριάζουν. Πολλά πράγματα που ως ευγενική Χώρα που δέχεται ξένους αξιωματούχους ειδικά κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης θα ακούσει με τρόπο ευγενικό,σωστό και σαφή, αλλά δεν θα ξεχάσουμε πόσο κινδυνέψαμε και πόσο υποφέραμε από τη δική της αναποφασιστική  στάση το 2009-2010

Για θέματα Καλύμνου.

 Το πρώτο θέμα αφορά το ΦΠΑ,έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους μειωμένους συνετελεστές ΦΠΑ στα νησιά Αυτό θα πρέπει να ξανάλθει ,ειδικά για την Κάλυμνο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άλλα νησιά και έχει πολλά προβλήματα στη δική της οικονομία. Αλλά για όλα τα νησιά πρέπει να αλλάξουν οι φορολογικές συντελεστές .

Τέλος όσον αφορά ένα ζήτημα ποινικού δικαίου που έγινε βιαστικά το 2019, την τελευταάι ημέρα που λειτουργούσε η Βουλή,πριν φύγει η προηγούμενη Κυβέρνηση και έφεραν ένα ποινικό κώδικα και τον ψήφισαν με την πλειοψηφία τους και όλοι οι άλλοι τον αρνηθήκαμε και μέσα στον ποινικό κώδικα υπήρχαν διατάξεις που εξασφάλιζαν ατιμωρησία για τους Τούρκους ψαράδες που ψαρεύουν παράνομα στην περιοχή μας και δεν κινδυνεύουν .Η Βουλή θα πρέπει να τα αλλάξει αυτά, απ’ ότι ακούω είναι σε διαβούλευση ο θέμα και πρέπει το ταχύτερο δυνατό η Ελλάδα να αποκτήσει νομοθεσία που είχε από το 1950 η εν πάση περιπτώσει μια πολύ αυστηρή νομοθεσία που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

28-10-2021 Οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ