Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου με παρέλαση-Το πρόγραμμα από το Επαρχείο Καλύμνου.

1221

Απο την ΠΕ Καλύμνου εκδόθηκε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού της  81 ης  Εθνικής  Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940/

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση μαθητών και σπουδαστών όλων των Βαθμίθων εκαίδευσης,στρατιωτικών Τμημάτών ,Προσκόπων, σωματείων και συλλόγων

Παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα που υπογράφει ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

       Με τον  εορτασμό  της 81ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,  τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που υπερασπιζόμενος  τη γη των πατέρων του, την ελευθερία , τη δημοκρατία , τις αξίες και τα ιδανικά του, αντιστάθηκε  σθεναρά ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και για μια ακόμη φορά πρόσθεσε λαμπρές σελίδες δόξας και τιμής στην μακραίωνη ιστορία του.

       Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 81 ης  Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νησί της Καλύμνου περιλαμβάνουν:

ΓΕΝΙΚΟ  ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ  – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

  1.   Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  της  26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου ,  όλων των καταστημάτων του δημοσίου , των Ο.Τ.Α. ,   ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των  τραπεζών , των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν   στο λιμάνι.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων  των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της  27ης  και 28ης   Οκτωβρίου 2018.

ΤΕΤΑΡΤΗ  27  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021

          Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις  στα σχολεία , τις δημόσιες υπηρεσίες ,τα Ν.Π.Δ.Δ.  κλπ.

΄Ωρα 12.00:  Απότιση  φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην Κεντρική

                       Πλατεία από μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, Προσκόπους  και Οδηγούς, από τη Δημοτική  Φιλαρμονική,  το Λύκειο   Ελληνίδων και το Αναγνωστήριο «ΑΙ  ΜΟΥΣΑΙ».

ΠΕΜΠΤΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

΄Ωρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο κτίριο της Π.Ε.Καλύμνου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου και  της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου.

΄Ωρα10.30 : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσίου συμπαραστατούμενου   από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης . Ο Πανηγυρικός της Ημέρας θα εκφωνηθεί από τον   κ. Αποστολίδη Κωνσταντίνο, Διευθυντή  του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Καλύμνου

΄Ωρα 11.00: Παράταξη Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο του Λιμεναρχείου κατά τη σειρά εκκίνησης τους  προς το χώρο της παρέλασης . ( Εκκίνηση από το Ξενοδοχείο Ολυμπίκ – Τερματισμός τμημάτων στο Δημαρχείο).

΄Ωρα 11.15:  Επιμνημόσυνη δέηση  στο Ηρώο στην Κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει κατάθεση  στεφάνου  από τους :  Έπαρχο,   Δήμαρχο,  Διοικητή του 5\42 Σ.Ε. «Δελβινάκι» , ως Ανώτερος  Διοικητής Φρουράς, Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου   ως εκπροσώπου της Εθνικής  Αντίστασης,   Λιμενάρχη , Διοικητή της  ΑΕΝ, Διοικητή του   Α.Τ. Καλύμνου, εκπρόσωποι αναγνωρισμένων πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στην Ελληνική Βουλή , εφεδροπολεμιστικές   οργανώσεις  και  εκπροσώπους των  παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύου στην  Περιφερειακή Ενότητα

΄Ωρα 11.30:  Παρέλαση , υπό τους ήχους της  Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων ,

Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών και  Προσκόπων, μαθητών του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης,    Τοπικών  Πολιτιστικών  και Αθλητικών Συλλόγων, μαθητών όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστών της ΑΕΝ,   καθώς και   αντιπροσωπευτικού  τμήματος  του 5/42  Συντάγματος Ευζώνων  «Δελβινάκι»  .     

         Στην ανωτέρω επίσημη δοξολογία και στις λοιπές εκδηλώσεις του προγράμματος καλούνται να παραστούν:

        Ο Λαός της Καλύμνου, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης κ. κ.  Παΐσιος, οι Βουλευτές Δωδ/σου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, ο Διοικητής του 5/42 Σ.Ε.  «Δελβινάκι» , o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ειρηνοδίκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  πρώην Βουλευτές, πρώην και τέως Δήμαρχοι, ο Λιμενάρχης, o Διοικητής της ΑΕΝ, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Διοικητής του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Αερολιμενάρχης, εκπρόσωποι Πολιτικών Παρατάξεων, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών,  Διοικητές και Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. ,   Προϊστάμενοι των ΝΠΔΔ και ΙΔ.Δ, Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων , των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού  και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή ,  ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ, ο εκπρόσωπος του ΠΕΑΕΑ, ο εκπρόσωπος ΠΣ-ΠΕΣΜΑ, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, οι Άφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. Συλλόγων, Σωματείων, των Επαγγελματικών Οργανώσεων και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε..  Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.,

 Τελετάρχης ορίζεται  ο κ. Διακομιχάλης Βασίλειος , δημοτικός υπάλληλος και   Βοηθός Τελετάρχη    ο κ . Κάππας Γεώργιος,  συνταξιούχος  .

Τα σχετικά με την εκκλησιαστική τελετή παρακαλείται να επιμεληθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Για την τήρηση της τάξης στο χώρο έξω από τον ναό, παρακαλείται να φροντίσει το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και παρέλασης το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

 ΄Ωρα 17.30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο της Π.Ε. Καλύμνου με την φροντίδα του   5/42 Σ.Ε.«Δελβινάκι»   και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων .

                       Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα  στη με αριθ.52749/28-09-2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/06-10-2006) υπουργική απόφαση.

                      Στην ανωτέρω επίσημη δοξολογία και στις λοιπές εκδηλώσεις του προγράμματος θα τηρηθούν αυστηρά οι υγειονομικές διατάξεις  που ισχύουν, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.