Μία επιστολή και ένα video που πιστοποιούν τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” Διακομιχάλη.

1508

Ο δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης δεν κρύβει την ενόχληση του για την κριτική που το ασκεί το kalymnos-news.gr και τη δείχνει μάλιστα με ένα άκομψο τρόπο που παραπέμπει σε παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συμπεριφορές.

Αποφεύγοντας να μιλήσει και να απαντήσει επί της ουσίας των θεμάτων που εστιάζει η κριτική μας, χρησιμοποιεί αφορισμούς και ακραίες εκφράσεις .

Δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την τεκμηριωμένη κριτική που του ασκείται, ως δημοσιογραφία που κινείται σε επίπεδα λάσπης!

Πιστεύει  ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσει εντυπώσεις στους λιγοστούς βολεμένους χειροκροτητές που του εναπέμειναν .

Δυστυχώς οι  σπασμωδικές κινήσεις ,δηλώσεις, ενέργειες του, σε συνδυασμό με την απραξία της Δημοτικής αρχής, σηματοδοτούν το «τέλος εποχής» του, στην πολιτική ζωή του τόπου. Αν αυτό δεν το αντιληφθεί έγκαιρα ,δεν αλλάξει ρότα, δεν ζητήσει μία δημόσια συγγνώμη από τον Καλυμνιακό λαό, για την μέχρι τώρα απραξία του, σίγουρα το τέλος της πολιτικής του παρουσίας στην τοπική πολιτική σκηνή, θα είναι άδοξο.

Μπορεί η γνωστή  λατινική παροιμία  «Verba volant, scripta manent» , δηλαδή τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν, να έχει παρασύρει τον κ. Διακομιχάλη ,πιστεύοντας ότι οι προεκλογικές τους υποσχέσεις ,είναι λόγια που πετούν και ο κόσμος τα ξεχνά γρήγορα, όμως θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι στην εποχή μας και τα λόγια μένουν και μάλιστα καταγράφονται με ήχο και εικόνα και αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα.

Το αρχείο  του kalymnos-news.gr διαθέτει πλούσιο υλικό με   δηλώσεις, ρεπορτάζ,  συνεντεύξεις, προεκλογικές υποσχέσεις και  δεσμεύσεις  πολιτικών προσώπων, δελτία τύπου, ανακοινώσεις και  έγγραφα.

Ανατρέχοντας στο αρχείο μας σήμερα, θα παρουσιάσουμε μία επιστολή και ένα video που πιστοποιούν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» Διακομιχάλη που προεκλογικά αφειδώς μοίραζε.

Πρόκειται για μία επιστολή που ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος και πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2019 ,πριν 26 μήνες, ο Δ.Διακομιχάλης  έστειλε σε όλους τους επικεφαλής των άλλων πέντε   Δημοτικών Παρατάξεων για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει ενόψει της νέα Δημαρχιακής  θητείας που θα ξεκινούσε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 .Μάλιστα παρέθετε στην επιστολή  έναν οδικό χάρτη ενεργειών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής που θα ηγείτο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Μία επιστολή που προκάλεσε θετική εντύπωση και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την τοπική πολιτική σκηνή.

Τα σχόλια θετικά ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους αφού όλοι πίστεψαν ,μεταξύ των οποίων και εμείς, ότι ο Διακομιχάλης με την πολυχρόνια εμπειρία του και διανύοντας την τελευταία του θητεία, θα τηρούσε τις δεσμεύσεις του και θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις και θα ήταν συνεργάσιμος και συναινετικός για μία Κάλυμνο της Ανάπτυξης.

Μάλιστα η επιστολή αυτή κατέληγε:

Συνάδελφοι,

Έφτασε η ώρα της αλήθειας για όλους μας. Θα αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και την ιστορία του νησιού μας.

Δυστυχώς ο Δ.Διακομιχάλης αναλαμβάνοντας μετά από 35 ημέρες το τιμόνι της εξουσίας, δεν έπραξε το παραμικρό από αυτά που έλεγε στην επιστολή ,την οποία φαίνεται την έριξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Παραθέτουμε την επιστολή αυτή που έστειλε στους επικεφαλής των Παρατάξεων πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία.

Για την επιστολή αυτή ο Δ.Διακομιχάλης στις 25 Ιουλίου 2019 μιλώντας στον Μάμα Χαραμαντά  δήλωνε υπερήφανος, ότι αυτό που έλεγε προεκλογικά ήλθε η ώρα να το υλοποιήσει, δείχνοντας ένα νέο πολιτικό πρόσωπο, συναινετικό , που θέλει τις συνεργασίες για την επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: Συνάδελφοι, Έφτασε η ώρα της αλήθειας για όλους μας.

 Βέβαια στη συνέντευξη αυτή, τόνισε για την προετοιμασία που είχε ξεκινήσει μέχρι να αναλάβει και επίσημα την εξουσία, λέγοντας ότι γίνεται μία σημαντική δουλειά σε όλα τα επίπεδα και από τον ίδιο προσωπικά και από όλους τους συναδέλφους  προκειμένου την 1η Σεπτέμβρη 2019 να αντιμετωπίσουν τις μικρότερες δυνατές δυσκολίες .

Μάλιστα είπε, ότι ήδη ο ίδιος ήδη είχε κάνει σειρά επαφών στην Αθήνα και θα συνεχίζει να κάνει.

Στην επισήμανση του Μάμα Χαραμαντά για τη δέσμευση αντιμετώπισης των  βρόχινων νερών του Εμπορικού δρόμου  τόνισε με έμφαση: Ότι είπαμε θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας.

Αναφορικά για τη Χωματερή ανέφερε: Δεν μου είναι ευχάριστο για μία άλλη ημέρα συνεχόμενη, ο ΧΑΔΑ να έχει αυτή την αποκρουστική εικόνα. Το θέμα πρέπει να λυθεί. Δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης

Και ο Δ.Διακομιχάλης συμπλήρωσε λέγοντας: Εμείς θα παρουσιάσουμε χρονοδιάγραμμα για τα βασικά έργα που εξαγγείλαμε στον Καλυμνιακό λαό προεκλογικά. Και όταν λέω χρονοδιάγραμμα ,πόσες εβδομάδες απαιτούνται προκειμένου να ωριμάσει το καθένα από αυτά τα έργα.

Τέλος ανακοίνωσε και 2 νέα έργα.

1.Είπε ότι έχει έτοιμη σχέδιο με μία ενδεικτική τομή για το πως θα διαμορφωθεί η πλατεία από το δημαρχείο μέχρι του Καμπουράκη, προκειμένου να κλείσουν αυτά τα κενά ώστε η πλατεία αυτή να είναι ένα στολίδι. Την προμελέτη την κάνει ένας έγκριτος συνάδελφος αφιλοκερδώς .

2.Ήδη είπε επισκέφτηκε τις σκάλες της Υπαπαντής με 2 μηχανολόγους για να δώσουν ταχύτατα λύση με ένα σύγχρονο τρόπο ώστε να μην αναγκάζονται οι περίοικοι να ανεβαίνουν σκαλοπάτι-σκαλοπάτι !

Ο απολογισμός 25 μήνες μετά που βρίσκεται στην εξουσία, όλων των παραπάνω που ανέφερε ο Δ.Διακομιχάλης στη συνέντευξη αυτή ,35 ημέρες πριν αναλάβει και επίσημα το τιμόνι του Δήμου, δυστυχώς είναι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ ή μία λευκή κόλλα. Δεν έγινε το παραμικρό!

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωνε ο Δ.Διακομιχάλης πριν 26 μήνες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας, για ποιό λόγο τον ενοχλεί η τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε.

Δυστυχώς για σας κύριε Δήμαρχε και ευτυχώς για τους αναγνώστες μας, το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση μας να φρεσκάρουμε τη μνήμη και τη δική σας και των αναγνωστών μας, με “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που αφειδώς είπατε προεκλογικά.

25-7-2019 Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης