Ξεκίνησαν οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες-Οι συμμετοχές από την ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000

414

Στο νησί της Χίου συναντώνται σήμερα Σάββατο (9/10)  και αύριο  Κυριακή (10/10) αθλητές και αθλήτριες από τα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, που φέτος είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, του ανθρώπου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον ελληνικό στίβο και στήριξε τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Η συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα θα είναι μεγάλη, γεγονός που δείχνει τη δίψα και την ανάγκη των νεαρότερων κυρίως αθλητών και αθλητριών να μέρος σε μια ιστορική διοργάνωση, λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της επόμενης χρονιάς.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα,χθες Παρασκευή η μπουκαπόρτα του καταμαράν ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ , που έφτασε στο λιμάνι της Χίου άνοιξε και από αυτήν ξεχύθηκαν δεκάδες νεαροί αθλητές και αθλήτριες.

Το λιμάνι της Χίου γέμισε από χαμόγελα χαράς, ικανοποίησης, προσμονής αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών, που έφτασαν στο νησί για τη συμμετοχή στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Παιδιά από την Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, την Πάτμο, τη Λέρο και τη Σάμο που χρειάστηκε να ταξιδέψουν για οχτώ ώρες, να αφήσουν για τρεις ημέρες τα σπίτια τους για να βιώσουν μια εμπειρία, που για πολλά από εκείνα θα είναι πρωτόγνωρη.  Τους νεαρούς υποδέχθηκαν στο λιμάνι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και άνθρωποι της διοργάνωσης, που τους κατεύθυναν στα ξενοδοχεία τους.

Για μία διοργάνωση που μπορεί να μην είναι στο “κέντρο” της αγωνιστικής περιόδου, αποτελεί όμως σημείο αναφοράς για μεγάλη μερίδα νεαρών αθλητών και αθλητριών, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλασικό αθλητισμό και μέσα από αυτήν γνωρίζουν την μαγεία του στίβου, την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας, της νίκης, αλλά και της ήττας.

Η συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα θα είναι μεγάλη, γεγονός που δείχνει τη δίψα και την ανάγκη των νεαρότερων κυρίως αθλητών και αθλητριών να λάβουν μέρος σε μια ιστορική διοργάνωση, λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της επόμενης χρονιάς.

Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΖΩΝΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000 συμμετέχει με τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες

Ευχόμαστε καλή επιτυχία.