Στην Κω μεταφέρθηκαν οι 400 μετανάστες. Στη Λέρο οδηγήθηκε το φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που τους μετέφερε. Το πρωί πέρασε ρυμουλκούμενο Δυτικά Καλύμνου.

557

Φίλη αναγνώστρια μας έστειλε πρωινή φωτογραφία από την περιοχή Μυρτιές Καλύμνου και στο βάθος διακρίνεται το Φ/Γ πλοίο με σημαία Τουρκίας, ρυμουλκούμενο από ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ με κατεύθυνση στη Λέρο.

Στο εν λόγω φορτηγό πλοίο επέβαιναν περί τα 400 άτομα  και είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης στις 29 Οκτωβρίου.

Το πλοίο οδηγήθηκε  με τη συνδρομή του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. στην Κω και σήμερα Κυριακή ξημερώματα οι 400 περίπου μετανάστες στην πλειοψηφία τους Αφγανοί και Πακιστανοί αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Πυλίου Κω

Στη συνέχεια το φορτηγό πλοίο ρυμουλκούμενο οδηγήθηκε στη Λέρο, όπου αναμένεται να παραμείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στα Λέπιδα.

Να σημειώσουμε ότι οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επιστροφή του σε τουρκικό λιμάνι, το οποίο αρνήθηκε η Τουρκία. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έγραψε μεταξύ άλλων στο Τwitter: “Ειδοποιήσαμε την ΕΕ ότι η Τουρκία αρνείται να πάρει πίσω το σκάφος της. Η Ελλάδα έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι καιρός η ΕΕ να δράσει, να παράσχει σημαντική αλληλεγγύη και να διασφαλίσει ότι θα τηρηθεί η δήλωση ΕΕ/Τουρκίας”.

Η κάτω φωτογραφία του φορτηγού πλοίου με τους 400 περίπου μετανάστες δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός