Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη

76

Μήνυμα για τα εθνικά ζητήματα του Γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, από τη Ρόδο

Τον Καλυμνιακής καταγωγής Γερουσιαστή των ΗΠΑ,  Γκας Μπιλιράκη, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,   το απόγευμα της Τετάρτης, στο γραφείο του στη Ρόδο.

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής  του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και Πολιτειακός Γερουσιαστής στην 12η περιφέρεια της Φλόριντας των ΗΠΑ,  βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και την περασμένη Δευτέρα τιμήθηκε σε ειδική τελετή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Περιφέρεια,  που πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα,  συζητήθηκαν τα θέματα της συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο, σε μια περίοδο κατά την οποία ο αγώνας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμος για την ευημερία των πολιτών και οι παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των ΗΠΑ, που φιλοξενούν ένα πολύ μεγάλο αριθμό νησιωτών, με ισχυρές νησιωτικές κοινότητες της ομογένειας, βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας τους.

Για την συνάντησή του με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Έχω σήμερα την εξαιρετική τιμή να υποδέχομαι τον Γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη στο γραφείο μου  και να έχω έτσι την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να κτίσω περαιτέρω μια χρήσιμη και ουσιαστική συμμαχία. Είμαστε περήφανοι για όλη την πορεία του Γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, συνεχιστή του σπουδαίου πολιτικού έργου του πατέρα του, Δωδεκανήσιου Μάικ Μπιλιράκη. Παρακολουθούμε με αγάπη, θαυμασμό και ενδιαφέρον τους λαμπρούς εκπροσώπους μας της ομογένειας στις ΗΠΑ, να διαπρέπουν, έχοντας ταυτόχρονα αδιάλειπτα στην καρδιά τους την Ελλάδα και το ενδιαφέρον τους στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου, που είναι και η βάση της πολιτικής της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Γκας Μπιλιράκης δήλωσε:

«Από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και διεθνή πατρίδα του Δικαίου της Θάλασσας, τη Ρόδο, και από το γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με τον οποίο είχα την χαρά να συναντηθώ και να συνομιλήσω, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Κάθε σκέψη ή ενέργεια επιβουλής κάθε σπιθαμής ελληνικής γης, θα βρει απέναντί της και τις ΗΠΑ. Οι Έλληνες, οι νησιώτες, οι Δωδεκανήσιοι, θέλω να ξέρουν ότι στις δίκαιες θέσεις τους θα έχουν πάντα την υποστήριξη των ΗΠΑ. Από τη θέση μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, μέλημά μου είναι η ορθή παρουσίαση, τόσο στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και στα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, των ζητημάτων της περιοχής και η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου που είναι και πάγια ελληνική θέση. Και αυτό, όχι μόνο γιατί οι ρίζες της δικής μου οικογένειας είναι από την Δωδεκάνησο, αλλά και γιατί η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου είναι προς όφελος όλου του κόσμου και των ΗΠΑ»